Mesijev lov na rekorde i pitanje za Valverdea: A kad će Leo da odmori?

Izvor: MozzartSport.com, 24.Sep.2017, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesijev lov na rekorde i pitanje za Valverdea: A kad će Leo da odmori?

Barem minut...

Kada pričamo o fizičkoj spremi, obično govorimo o Kristijanu Ronaldu, ali ko je iole obratio pažnju mogao je da vidi i da Lionel Mesi skoro da nije imao veće pauze u karijeri. Nikad duže od tri meseca, a i to se desilo samo jednom, ima već 10 godina. Međutim, ove sezone Ernesto Valverde kao da je rešio da testira krajnje granice Mesijeve izdržljivosti, pa mu je Argentinac, a ima već 40 dana otkako se lopta zakotrljala na Pirinejima, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << igrao bukvalno svaki minut!

Dakle, 180 minuta u dvomeču sa Realom, iako je bar u revanšu bilo jasno da Barsa tu nema šta da traži. Valverde je mislio na klub, ne na Mesija. Ostavio ga je na terenu. Bilo je tu i onih 90 minuta u pobedi od 3:0 nad Juventusom u Ligi šampiona. Pa onda šest ligaških utakmica u Primeri, a bilo je tu nekoliko idealnih prilika da ga barem izvede sa terena pre vremena. Recimo, pobeda od 5:0 protiv Espanjola ili 6:1 protiv Eibara.

Istina, da je protiv Eibara izašao pola sata pre kraja ne bi na toj utakmici postigao četiri, nego samo jedan gol, a kako Mesi ove sezone sebe forsira neko bi rekao da je po Nejmarovom odlasku Leo rešio da poobara sve moguće individualne rekorde. Možda bez Nejmara i neće moći do pehara u Ligi šampiona, ali ako se cela ekipa upregne da mu pomogne pitanje je gde je i da li uopšte postoji gornja granica za Mesija kad su individualna dostignuća u pitanju.

Ove sezone za sada devet utakmica i već 12 golova uz još dva nameštena. Nastavi li tim tempom pašće svi rekordi. Pitanje je samo dokle će izdržati? U narednih mesec dana još osam utakmica. S obzirom da reprezentacija Argentine visi za plasman na Mundijal sudari sa Peruom i Ekvadorom sigurno neće biti ti u kojima će Leo dobiti prostora da odrema. Možda tek 25. oktobra u Kupu kralja? Ali daleko je 25. oktobar.

Jer do tada...

27. septebra: Sporting - Barselona (Liga šampiona)

1. oktobar: Barselona - Las Palmas (Primera)

5. oktobar: Argentina - Peru (Svetsko prvenstvo)

10. oktobra: Ekvador - Argentina (Svetsko prvenstvo)

14. oktobar: Atletiko - Barselona (Primera)

18. oktobar: Barselona - Olimpijakos (Liga šampiona)

21. ili 22. okotbar: Barselona - Malaga (Primera)

25. oktobar: Osmina finala Kupa kralja, čeka se žreb

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.