Mesi se igrao u pobedi Barselone, novi kiks Atletiko Madrida

Izvor: RTS, 30.Okt.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi se igrao u pobedi Barselone, novi kiks Atletiko Madrida

Predvođeni Lionelom Mesijem fudbaleri Barselone ostvarili su novu pobedu, dok je Atletiko Madrid ponovo kiksnuo, u 11. kolu španske La Lige. Barsa je na svom stadionu savladalala Valjadolid sa 5:1, a "jorgandžije" su osvojile samo bod na gostovanju Alavesu (1:1).
"Blaugrana" je na krilima Mesija odigrala koliko joj je bilo dovoljno i vratila se na prvom mesto na tabeli sa 22 boda, dva više od drugoplasirane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Granade.


Već u drugom minutu povela je ekipa Ernestea Valverdea preko Klemena Lenglea, koji je uz mnogo sreće zatresao mrežu.
Međutim, gosti su zaigrali borbenije i odvažnije, što im se isplatilo u 15. minutu - nakon prekida i oštrog centaršuta, Kiko Olivas je bio na pravom mestu, lopta se odbila od njega i završila iza leđa golmana Mark-Andrea ter Stegena.
Iako je Valjadolid dobro parirao aktuelnom šampionu, nije mogao ništa kada je na scenu stupio Mesi.
Omaleni Argentinac je prvo fantastičnom asistencijom omogućio Arturu Vidalu da donese novu prednost Kataloncima, a potom se i sam upisao u listu strelaca. Učinio je to na fantastičan način, pošto je "skinuo" paučinu iz slobodnjaka sa više od 25 metara.
To je Mesiju bio jubilarni, 50. pogodak iz slobodnih udaraca u karijeri.


Domaćin je u nastavku još dva puta tresao mrežu, Leo je upisao još po gol i asistenciju (strelac Luis Suares), pa je Valjadolid ostao na devetoj poziciji sa 14 bodova.
Nešto ranije Atletiko je bio veliki favorit u duelu sa Alavesom, ali je ostao samo na bodu – 1:1.
Vodeći gol postigao je rezervista Alvaro Morata u 70. minutu posle lepe timske akcije. Na kraju je Morata izveo dupli pas sa Koreom i plasirao loptu pored golmana Paćeka u mrežu.
Samo dva minuta kasnije solidnu šansu propustio je Korea, da bi u 83. minutu stigla kazna – Lukas Peres oslobodio se dvojice protivničkih igrača i iskosa sa desne strane sa ivice kaznenog prostora poslao loptu u suprotne rašlje.
Peres je nastavio sa spektakularnim potezima, pošto je u prošlom kolu makazicama dao gol Viljarealu.
Simeoneova četa je treća sa 20 bodova, koliko ima i spomenuta Granada, dok je Alaves 13. sa 12 bodova.
Atletiko u subotu od 18.30 gostuje Sevilji, a dan kasnije Alaves od 16 sati gostuje Osasuni u Pamploni.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mesi se igrao – Barselona razbila Valjadolid

Izvor: B92, 30.Okt.2019

Fudbaleri Barselona pobedili su Valjadolid 5:1, u 11. kolu La Lige...Lionel Mesi odigrao je sjajnu utakmicu za katalonski klub i sa dva gola i dve asistencije bio je najzaslužniji za ubedljivu pobedu...Šampion Španije ovim trijumfom izbio je na prvo mesto i sada ima 22 boda, dva više od Granade i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.