Mesi propušta klasiko

Izvor: B92, 16.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi propušta "klasiko"



Napadač Barselone Lionel Mesi propustiće "klasiko" protiv Real Madrida sledećeg vikenda pošto se povredio na utakmici protiv Valensije.Argentinac se povredio u 42. minutu susreta, a nešto kasnije je morao da napusti teren. Prvi nalazi su pokazali da je Mesi povredio mišić i da će morati da pauzira tridesetak dana.

"To je najgora stvar koja je mogla da se dogodi Barseloni. On je igrač koji zna da okrene utakmicu, a trenutno se nalazi u sjajnoj formi. Nadamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da će se oporaviti što pre", rekao je Čiki Begiristajn, sportski direktor Barse.

"To je loša vest i za njega i za tim", objasnio je trener Barselone Frenk Rajkard.

20-godišnji Mesi je najbolji strelac Barse u Primeri sa osam golova. Naredne nedelje drugoplasirana Barselona na Nou Kampu dočekuje večitog rivala i lidera na tabeli madridski Real.

Leo Mesi je ponikao u Njuels’ Old Bojsima, a na Kamp Nou je došao 2000. godine. Postigao je prvi gol u seniorskoj konkurenciji 2005. godine protiv Albasetea i donedavno je držao rekord kao najmlađi strelac u Primeri (17 godina, 10 meseci, 7 dana). Njegov rekord oborio je Bojan Krkić ove sezone, baš na asistenciju Argentinca.

Mesi se odlikuje neverovatnom brzinom i prodornošću, odlično se snalazi na oba krila, mada više voli da igra po desnom, kako bi lakše ulazio u šesnaesterac i koristio ubojit šut. Zameraju mu da slabije igra desnom nogom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.