Mesi pod istragom zbog dobrotvornih mečeva: Zarađeno 7.100.000 evra, samo 276.000 otišlo u fondaciju, milioni u karipsku banku

Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesi pod istragom zbog dobrotvornih mečeva: Zarađeno 7.100.000 evra, samo 276.000 otišlo u fondaciju, milioni u karipsku banku

Ponuda Levandovskom teška 230.000 evra podigla sumnje, za pomoć sirijskoj i argentinskoj deci prosleđena nešto veća suma, odsek španske policije zadužen za pranje novca i organizovani kriminal ispitivao Argentinca i druge učesnike

Jedan od najboljih svetskih fudbalera Lionel Mesi ponovo ima problema sa zakonom pošto su mečevi organizovani pod pokroviteljstvom njegove dobrotvorne fondacije pod istragom španske policije. Nemački list Der Špigel >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tvrdi da Centralna operativna jedinica – zadužena za pranje novca i organizovani kriminal – godinu dana pokušava da utvrdi gde je završio novac zarađen na dobrotvornim mečevima „Mesija i prijatelja“.

Sumnja se da je inkasiran novac otišao igračima, agentima i samom Mesiju, a samo delić fondaciji.

Istraživači su pronašli nekoliko nepravilnosti pretraživajući dokumenta i ispitivajuće svedoke, a pronađeni su i pismene potvrde da su milioni zarađenih evra završili na računu banke smeštene na Karibima.

Argentinac je odigrao šest dobrotvornih mečeva sa svojim timom „Mesi i prjatelji“, a novac zarađen je bio namenjen deci izbeglicama iz Siriji i argentinskim mališanima koji boluju od neizlečivih bolesti.

Promoter sportskih mečeva i prijatelj Mesijevog oca Horhea– čoveka krivog za sinovljeve ranije probleme sa neplaćenim porezom - Giljermo Marin je ispitivan i rekao da su utakmice prihodovale 7.100.000 evra, a da je 276.000 evra otišlo Mesijevoj fondaciji.

Nije odgovorio šta se dogodilo sa ostatkom novca.

Policija je krajem 2013. ispitivala Mesija, a igrač Barselone je rekao da nije dobio novac za utakmice i da je zarada otišla fondaciji. Njegovi saigrači iz katalonskog kluba Havijer Maskerano i Dani Alves su takođe negirali da su zaradili novac od mečeva već da su im plaćeni bili samo smeštaj i avionske karte

U igru ulazi Robert Levandovski, tačnije njegov agent.

Zastupnik poljskog fudbalera je u razgovoru za Der Špigel otkrio da je odbio ponudo od 27.000 evra za učestvovanje napadača Bajerna na dva meča, ali da su organizatori onda redom povećavali ponudu dok ona nije dostigla cifru od 230.000 evra! Na dobrotvornim mečevima su između ostalih učestvovali Žulio Cezar, Tjeri Anri, nekoliko igrača Barse, te nije potrebno policijsko znanje da se dođe do zaključka da su i drugi igrači dobijali slične ponude, te ni ne čudi što je na kraju mizeran deo otišao tamo gde treba.

Mesi je jedan od najbolje plaćenih sportista sveta i procenjuje se da godišnje inkasira 40.000.000 evra, te deluje da mu nije potrebno da se bavi prevarama kako bi došao do novca. Ipak ovo nije prvi problem Mesija sa zakonom i do kraja očekuje se presuda oko pronevere poreza igrača Barselone.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.