Mesi nije došao na druženje sa medijima, ali svi u MLS pričaju o Argentincu

Izvor: B92, 11.Jan.2024, 22:37

Mesi nije došao na druženje sa medijima, ali svi u MLS pričaju o Argentincu

Fudbaler Majamija Lionel Mesi nije se pojavio na godišnjem druženju sa medijima klubova i igrača MLS lige, ali se o njemu najviše pričalo uoči početka priprema.

Mesi ulazi u prvu sezonu sa Majamijem u koji je došao letos i pomogao klubu da osvoji Liga kup. Međutim, zbog lošijih rezultata pre njegovog dolaska, ali i povredama nekolicine igrača, uključujući i Mesija, ekipa nije uspela da se plasira u plej-of MLS.

"Čak i kao protivnički trener, svi gledaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kalendar i utakmicu sa Majamijem. Za MLS je uzbudljivo što ima najboljeg igrača, po mom mišljenju, koji je ikada igrao u ovoj ligi... Liga ima neke od najboljih objekata, neke od navijačkih baza, a sada imamo najboljeg igrača koji je ikada igrao fudbal, tako da je dobro biti tu", rekao je trener Toronta Džon Herdman.

Uprava Majamija je prošle sezone dovela i Serhija Buskeca, Đordija Albu i trenera Herarda Martina, a prošlog meseca je ekipi dodala još jednog bivšeg Mesijevog saigrača - Luisa Suaresa.

"On je jedan od najvećih igrača u istoriji. Ima odličnog trenera, sa kojim sam radio u Atlanti. Radujem se velikim stvarima koje će uraditi i kako će uticati na ligu. Očekujem da će se boriti za sve trofeje. To čini ligu boljom, čini igrače boljim, privlači više igrača koji žele da budu deo ove lige", rekao je fudbaler aktuelnog šampiona Kolambus krua Darlington Nagbe.

Mesijevo prisustvo u ligi uvećalo je gledanost MLS, njegovi dresovi su najprodavaniji, ulaznice za utakmice Majamija su najtraženije, a mečevi se prenose širom sveta.

"Čim je došao u MLS, poraslo je interesovanje i navijača i trenera širom sveta. I to se neće umanjiti. Osvojio je Svetsko prvenstvo pre 14, 15 meseci. To je bio veliki dobitak za ligu i mislim da je sada promenilo svačije gledište MLS", rekao je trener Šarlota Din Smit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.