Mesi i Sitijev duo u trci za najboljeg fudbalera Evrope

Izvor: B92, 17.Avg.2023, 16:12

Mesi i Sitijev duo u trci za najboljeg fudbalera Evrope

Dvojica fudbalera Mančester sitija Kevin de Brujne i Erling Haland, kao i Lionel Mesi, finalisti su za nagradu UEFA za igrača sezone 2022/23.

Oni su ušli u uži izbor posle glasanja trenera klubova koji su se prošle sezone takmičili u grupnim fazama tri evropska takmičenja, selektora 55 zemalja članica Uefa, kao i novinara. Svaki glasač je morao da izabere trojicu igrača sa liste od deset.

Ime pobednika će biti otkriveno 31. avgusta u Monaku tokom žreba za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupnu fazu Lige šampiona.

Haland i De Brujne su zablistali prošle sezone i vodili su Siti do prvog trofeja u Ligi šampiona. Što se tiče Mesija, koji je ovog leta iz Pari Sen Žermena prešao u Inter iz Majamija, on je sa Argentinom osvojio Svetsko prvenstvo, jedini veliki trofej koji mu je nedostajao u karijeri.

Kada je reč o trenerima, nominovani su trener Mančester sitija Pep Gvardiola, Italijan Simone Inzagi, finalista Lige šampiona sa Interom, kao i njegov sunarodnik Lučano Spaleti koji je sa Napolijem postao šampion Italije i stigao do četvrtfinala Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NOMINACIJE UEFA: Po trojica trenera i fudbalera u izboru za najbolje u prošloj sezoni

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2023

Mančester siti dominira...Evropska fudbalska unija (UEFA) nominovala je trojicu trenera i trojicu igrača u finale izbora za najbolje u sezoni 2022/23...Kako je saopšteno na sajtu UEFA, za najbolje trenere nominovani su menadžer osvajača Lige šampiona Mančester Sitija - Pep Gvardiola, kao i treneri...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.