Izvor: MozzartSport.com, 02.Mar.2021, 10:29

Mesec dana koji odlučuju titulu i Zvezdina idealna opcija - za dve nedelje svi potpuno spremni

Dejan Stanković bi uskoro mogao da bude u situaciji da računa na sve raspoložive igrače, izuzev Strahinje Erakovića, koji je nedavno operisao metatarzalnu kost

Evropski izazovi su završeni, ali je evropski ritam još uvek aktuelan na stadionu Rajko Mitić. Crvena zvezda će u naredne dve nedelje odigrati četiri utakmice, a zaključno sa večitim derbijem 7. aprila sastav Dejana Stankovića očekuje ukupno sedam mečeva, posle kojih bi trebalo da bude iskristalisana >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bitka za šampionsku titulu u ovoj sezoni. Ono u čemu se nadaju u stručnom tabu crveno-belih jeste da već za nekih 15 dana svi igrači, osim Strahinje Erakovića koji je operisao metatarzalnu kost, budu fizički potpuno spremni, pa bi Dejan Stanković protiv večitog rivala na stadionu Rajko Mitić mogao da bude u prilici da izvede najjači sastav. Naravno, ukoliko u međuvremenu ne bude nekih novih nepredviđenih pehova.

Crveno-beli će upravo tada okončati najtežu seriju mečeva do kraja sezone, koja počinje sutra gostovanjem TSC-u u Senti (16.05, Arena Sport). Ekipa iz Bačke Topole je promenila stil igre dolaskom Mladena Krstajića, ali u prvih pet kola nije doživela nijedan poraz (tri pobede, dva remija), pa je jasno da sastav Dejana Stankovića očekuje izuzetno zahtevan izazov.

Od meča u Senti u mnogome će zavisiti raspoloženje aktuelnog šampiona u derbiju sa Čukaričkim, koji je na programu već u nedelju 7. marta. Potom sledi meč sa IMT-om u Kupu Srbije, a do reprezentativne pauze Crvena zvezda će odigrati mečeve sa Voždovcem u gostima i Mladosti iz Lučana kod kuće. Pre Partizana crveno-bele očekuje neugodno gostovanje u Kruševcu, kada će i definivno biti jasno sa kakvim odnosnom snaga na tabeli dva najveća srpska kluba dočekuju 164. večiti derbi.

Dejan Stanković praktično nijednom od početka sezone nije bio u situaciji da ima apsolutno sve igrače na raspolaganju, pa je često morao da improvizuje i to je uglavnom radio na vrlo dobar način. Poslednji put to je učinio protiv Milana na San Siru, kada su van stroja, što zbog žutih kartona, što zbog povreda, bili Aksel Bakajoko, Strahinja Eraković, Nemanja Milunović i Milan Rodić. U prvenstvenom kolu protiv Proletera, mladi šef struke crveno-belih imao je mnogo povoljniju opciju.

Već protiv sastava Branka Žigića 45 minuta na terenu izgurao je Aleksandar Katai.Majstor iz Srbobrana se iz prilično duge pauze, izazvane zdravstvenim komplikacijama, vratio na San Siru 25. februara, a da je na dobrom putu da uskoro bude u željenoj takmičarskoj formi pokazao je pogotkom u poslednjim trenucima meča sa Proleterom. Stanković sigurno neće previše žuriti sa njegovim vraćanjem u startnu postavu, ali je stručnom štabu aktuelnog šampiona najvažnije da on bude na on bude na vrhuncu forme upravo pred meč sa najvećim rivalom.

Slična je situacija i Filipom Falkom, koji još uvek trpi posledice činjenice da je zbog odluke da napusti Leće u finišu prošle godine potpuno ispao iz takmičarskog ritma, dok se novom timu priključio u finišu priprema. Iskusni Italijan sakupio je 87 minuta na četiri utakmice, preskočio je meč sa Proleterom, pa je jasno da se sa njegovim ubacivanjem u tim neće preterano žuriti. Falko bi i onako trebalo da bude jedan od glavnih aduta narednih evropskih kvalifikacija, ali bi Stanković period do kraja sezone morao da iskoristi da ga u potpunosti integriše u tim. Italijan bi takođe za nekih 15 dana mogao da dostigne željeni fizički novo, ali bi za njega trebalo da bude ključna upravo reprezentativna pauza, kada će kompletna ekipa imati mogućnost nadogradi fizičke i taktičke nedostatke.

RASPORED ZVEZDE:

3. mart: TSC (gost)

7. mart: Čukarički (domaćin)

10. mart: IMT (domaćin, Kup Srbije)

14. mart: Voždovac (gost)

20. mart: Mladogst (domaćin)

3. april: Napredak (gost)

7. april: Partizan (domaćin)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.