Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2020, 12:07

Mesec dana do Tajsonovog meča

Legendarni nokauter vraća se u ring protiv Roj Džonsa juniora u Stejpls centru 28. novembra

Jedan od najkontroverznijih, ujedno i najboljih teškaša svih vremena, Majk Tajson definitivno se vraća u ring. Sredinom godine najavljena egzibicija sa još jednom živom legendom plemenite veštine, Roj Džonsom juniorom ipak će biti održana, A od sinoć su poznati i vreme i mesto održavanja.

Kako je zbog pandemije prvi datum, tj. 12. septembar morao biti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odbačen, sačekalo se da se vidi da li će i kada uopšte moći da se odigra to veče borbi gde je glavna upravo ova. I sada se zna da će to biti 28. novembra u Stejpls centru, domu aktuelnih NBA šampiona, Los Anđeles Lejkersa.

Dva veterana koji zajedno imaju 105 godina (Tajson 54, Džons 51) odlučili su tokom "lok-dauna" da konačno urade ono što im nije uspelo dok su lomili konkurenciju tokom poslednje decenije prethodnog milenijuma. Da se konalno ukrste u magičnom četvorouglu.

"To što smo obojica pedesetogodišnjaci ništa ne Znači. Mogu vam reči da sada mnogo bolje pazim na telo, a posebno um, i mislim da sam u mnogo boljem stanju od mnogih boraca", poručio je Gvozdeni Majk.

I on i Roj Džons su veoma ozbiljno shvatili ovaj izazov, iako nema ni takmičarski ni "monetarni" karakter, pa su uspeli da se vratu dobre forme, čak impresivne s obzirom na to koiko se nisu borili. To rade oovaj put jednostavno iz prestiža i ljubavi prema sportu, zbog čega su uostalom i stavili rukavice na ruke kao klinci. Kada je cilj jasan, a namera čista tada se prave najbolje stvari. Verujemo da će tako biti i poslednjeg vikenda predstojećeg novembra u Los Anđelesu.

Tajson je imao 58 profesionalnih mečeva, na 50 je pobedio od čega 44 puta pre poslednjeg gonga. Njegov rival ima 66 pobeda iz 77 borbi, od čega je 47 završio nokautom. Njihovo odmeravanje je ograničeno na osam rundi.

Ceo događaj u Stejlps centru, gde nažalost neće biti dozvoljeni gledaoci na tribinama, te će sav prihod doći od TV i reklama, organizovao je Tajson sa porodicom u humanitarne svrhe. Stoga mu se pridružilo nekoliko tamošnjih zvezda, pa će tako dvostruki pobednik u zakucavanju na NBA Ol-star susretima, Nejt Robinson ući u ring protiv protiuv Youtube zvezde, Džejka Pola itd.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.