Izvor: Piplmetar.rs, 01.Apr.2023, 10:32

Mešalica

1908 Sparta Rotterdam – Feyenoord 2&tim 2 3+ (3.25)
Jeste da je Sparta odigrala do sada sjajnu sezonu, jednu od najboljih u novijoj istoriji, ali Fejenord je veliki favorit u gradskom derbiju. Bore se za titulu, slavili su protiv Ajaksa u Amsterdamu, nije gotovo, no, na „Kastelu“ će njihovi navijači biti u većini, a tim Arne Slota daje golove kao od šale. Plus, tradicija je na strani gostiju, Sparta veoma retko uspeva da postigne gol protiv tima od koga je bila bolja u godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << pre Drugog Svetskog Rata. Naravno, Fejenord je poznatiji, njihova baza je luka i radnički deo grada, dok je Sparta oduvek bila klub viših klasa i imala mnogo restriktivniji pristup novih članova. Čak i pre dve godine kada su domaći „Gladijatori“ imali dobru sezonu, Fejenord je dva puta pobedio bez primljenog gola. U stvari, u ovoj deceniji je Sparta samo jednom savladala čuvara mreže Fejenorda, tada je na „De Kajpu“ bilo 1:1. Očekujemo da lider lako dođe do pobede i da napuni mrežu crveno-belih iz Špangena, zapadnog dela Roterdama.
1976 Westerlo – Charleroi 1&GG (3.75)
Vesterlo nastavlja svoju bajkovitu sezonu nakon povratka u ligu. Tim je jedan od najefikasnijih, kupili su mnoge svojom verzijom proaktivnog fudbala, na gol više i to se isplatilo. Najavili smo ih u avgustu kao iznenađenje, ali su oni i više od toga. Ekipa iz provincije Antverpen je šesta, mogu i u plej of za LE, a ako pobede Šalrou za vikend, sigurno je da će igrati za evropske kvalifikacije. „Plavo-žuti“ na početku svake decenije u ovom veku pokušaju u međunarodnim takmičenjima. Pre par decenija ih je eliminisala Herta, a 2011. u leto nisu prošli kvalifikacije protiv Jang Bojsa u LE. Tim sa poznatim licima, ruskim reprezentativcem Nojštaderom, Naseom Čadlijem, Amerikancem Rejnoldsom koga je pozajmila Roma, napadačem Dacijem koji igra za Severnu Makedoniju je pokazao da se ulaganja isplate. Šarlroa je uvek opasan, ali daleko od tima iz prošle decenije. Mogu da daju gol jer Vesterlo ne mari za odbranu, ali domaćin bi u efikasnom meču trebalo da pobedi.
3978 St Mirren – Livingston 0-1I&1-2II (2.15)
Škotski šampionat, ovo je idealan meč za mali broj golova. Sent Miren nam je ove sezone donosio profit upravo jer igra veoma tvrdo i teško prima golove kod kuće. „Badiji“ su u top pet domaćina lige i upravo protiv Livingstona će se boriti da prestignu rivala, ove ekipe bi trebalo da budu negde na granici plej-ofa, možda i ovaj međusobni susret na kraju odluči o šestom mestu. „Livi“ će se braniti, bod im odgovara, ovaj meč bi mogao da se završi i minimalnim rezultatom, nešto kao 1:0 ili 0:0 ili 1:1. Krajem prošle godine, kada su „Lavovi“ bili domaćini, završilo je 1:1, a obe ekipe su imale po iskjučenog igrača…
1414 Freiburg – Hertha PSN 1 (2.85)
Herta je loša, u stvari najgora na putovanjima u Bundesligi, agonija nemačke „Stare Dame“ se nastavlja iz godine u godinu, pa nemali broj Berlinaca kaže da bi najbolje bilo da se ohlade u Cvajti i promene tim, odnosno podmlade ga. Potrošili su dosta novca u poslednjih nekoliko sezona, Fredi Bobić na na mestu direktora nije ponovio čudo iz Frankurta pa je dobio otkaz. Frajburg je ispao u LE, Juventus je bio prejak, ali u šampionatu ovaj tim igra odlično i bori se za istorijski izlazak u Ligu šampiona. Videćemo hoće li izdržati, malo ekipa je dalo gol „crno-belima“ u Baden Virtenbergu, ovo im je najlepša stranica u Bundesligi. Ako sačuvaju mrežu, pobediće, teško da Herta koja je osvojila samo četiri boda na strani cele sezone može da parira.


Opširnije
Izvor: Sportske NET


Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.