Izvor: MozzartSport.com, 27.Jul.2021, 17:28

Mentalni problemi slomili čuvenu Simon Bajls: Odustala od takmičenja, a nije povređena

Nada se ipak da će biti spremna za individualno takmičenje

Amerikanke su poražene u timskom takmičenju u gimnastici, što je samo po sebi veliko iznenađenje. Rusija je pobedila i uzela zlato. Jedan od glavnih razlog za to je odustajanje najbolje gimnastičarke sveta Simon Bajls. Ona je senzacionalno odustala od takmičenja. Razlog nije povreda. Već mentalni problem.

Odradila je jednu disciplinu, napravila grešku i - odustala. Sve je usledilo posle greške >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Bajls koja je u vazduhu odradila jedan i po okret, umesto dva i po. Do kraja je sve pratila sa strane.

Govoreći o odustajanju sa takmičenja, Bajls je objasnila:

"Morala sam da se fokusiram na zdravlje. Ima važnijih stvari u životu od gimnastike", rekla je Bajls.

Bajls je u svetu gimnastike ogromno ime. Nešto poput Novaka Đokovića u tenisu. I da se ovako povuče iz takmičenja, to je stvarno nešto neviđeno.

Sada ostaje pitanje da li će se Bajls uopšte takmičiti do kraja Olimpijskih igara, a već bi u četvrtak trebalo individualno da izađe na borišta.

"Borim se sa nekim unutrašnjim stvarima. U redu sam. Sve to može da se sredi u nekoliko narednih dana", rekla je Bajls.

Dodala je Bajls da želi da se takmiči u četvrtak. Pitanje je kako će to sve izgledati.

Posle greške koju je napravila u preskoku, napustila je stadion, a sa njom su bili trener i medicinski deo tima. Delovalo je da je povreda u pitanju. Nekoliko momenata kasnije, objavljeno je da se povukla iz tima za narednu disciplinu, a nedugo posle, i iz celog timskog takmičenja.

Trener Simon Bajls je istakao da gimnastičarka nije povređena, te da je razlog njenog povlačenja "mentalne prirode". Kasnije je to pokušano da se predstavi kroz saopštenje kao da je bila ipak povređena.

Očekivalo se da Bajls predvodi svoju reprezentaciju do zlata, ali se povukla iz takmičenja i tako pomogla Ruskinjama da se domognu velikog zlata u gimnastici.

Ono što ohrabruje navijače Simon Bajls je činjenica da je bila pretežno nasmejana na dodeli srebrne medalje, zajedno sa koleginicama iz tim Džordan Čils, Grejs Mekalum i Sunisom Li.

Na kraju, njen eventualni nastup u četvrtak zavisiće i od Gimnastičkog saveza SAD koji treba da proceni da li je ona spremna da se takmiči.

Bajls bi trebalo da se takmiči u individualnoj "all-around " kategoriji. To je na programu u četvrtak, a protivnice će joj biti 23 najbolje gimnastičarke sveta.

Današnje odustajanje Bajls iz timskog obračuna sa Ruskinjama šokiralo je sve prisutne u Tokiju, a čak su i neki od komentatora, koji lično poznaju vrhusnku gimnastičarku i zaplakali na kraju.

O kakvom majstoru gimnastike je sve vreme reč dovoljno govori podatak da je osvojila pet zlatnih medalja u Riju i jednu bronzu. Zlata sa svetskih šampionata je gotovo nemoguće izbrojati.

Mnogi je smatraju najvećom i najdominantnijom gimnastičarkom svih vremena.

Ali, psihički problemi su ovoga puta bili snažniji.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.