Menadžeri zajedno protiv nameštanja

Izvor: B92, 28.Nov.2013, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menadžeri zajedno protiv nameštanja

Veliki broj menadžera premijerligaških timova oglasio se povodom hapšenja zbog nameštanja utakmica, rečima da kriminal u sportu treba sprečiti na svaki način.

Britanska policija je ove nedelje uhapsila šestoro osoba zbog nameštanja fudbalskih utakmica, a trojica od njih su fudbaleri.

"Treba stati na put sivoj zoni, ponekad je teško suočiti se sa tim i pronaći način za borbu, ali zbog integriteta Premijer lige treba sprečiti svaki oblik kriminala", rekao je menadžer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evertona Roberto Martines.

Sa njim je saglasan i prvi trener Vest Bromvič Albiona Stiv Klark.

Nameštanje utakmica nije nešto nad čim treba zatvarati oči. Kladioničarska industrija daje ljudima priliku da se klade na bilo šta, svaku utakmicu u svakom rangu takmičenja. To otežava posao, ali ne sme biti prepreka za istragu”, naveo je Klark.

Menadžer Kristal Palasa Toni Pjulis istakao je da je srećan što u dosadašnjem toku karijere nije imao priliku da se susreće sa problemima te vrste.

Nikada nisam čuo za to, ako zaista postoji fudbalska mafija u Engleskoj, onda se moramo izboriti sa njom i zaustaviti je”, rekao je, delimično neobavešteni, Pjulis.

Nakon velike prašine koja se podigla oko nameštanja utakmica u Italiji, istraga je stigla i do Engleske, a za sada se zna da su u kriminalne radnje bili umešani nekadašnji fudbaler Delroj Fejsi i Vilson Radž Perumal, koji je već osuđivan za kriminalne radnje u sportu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.