Izvor: Danas, 09.Dec.2014, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memfis preslišao Majami

Beograd - Iako je Pet Rajli, predsednik Majamija, učinio dosta toga tokom leta kako bi što više ublažio odlazak Lebrona Džejmsa, nakon dvadeset odigranih utakmica na startu sezone utisak je da još mnogo posla očekuje ekipu sa Floride da bi se uključila u borbu za šampionsku titulu.

O tome možda i najbolje svedoči poslednji susret Majamija protiv Memfisa koji su Grizlisi rutinski rešili u svoju korist (103:87). Bio je to 11. poraz Hita od početka sezone, a posebno zabrinjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << podatak da je Memfis do 16. trijumfa došao odmarajući Zeka Rendolfa i Marka Gasola, možda i najbolji centarski tandem u ligi, u većem delu meča. Osim Krisa Andersena, Majami je računao na sve raspoložive snage, ali nije uspeo da ozbiljnije pripreti rivalu. Dvejn Vejd je jedini bio na košgeterskom nivou (25p), dok su na drugoj strani Džon Lauer, rezervni centar, sa 20 poena i Majk Konli (18p) izneli veći teret utakmice. Boston je iznenadio Vašington (101:93), ekipu koja pretenduje na najviši plasman na Istočnoj obali. Džef Grin (25p), bivši igrač Oklahome, kao i iskusni Markus Torton (21p) potpuno su iznenadili Vizardse, koji su se sa punim pravom najviše pribojavali Ražana Ronda (13p, 11as, 13sk). Bivši student Kentakija bio je nerešiva zagonetka za odbranu Vašingtona, u čijim je redovima Pol Pirs, nekadašnji as Bostona, ubacio 16 poena, Džon Vol je dodao 17 uz 16 asistencija, dok je iskusni Rašual Batler nanizao 22 poena. Nju Orleans je preslišao Lejkerse (104:87), nanevši „jezerdžijama“ 16. poraz u sezoni. Entoni Dejvis (23p) i Džru Holidej (22p) najviše su doprineli devetoj pobedi Pelikansa, dok je na strani Lejkersa Kobi Brajant ubacio svega 14 poena.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.