Melounovo upozorenje: Ako mislite da će Strus opet 0/9, Robinson 1/5, varate se

Izvor: B92, 04.Jun.2023, 10:22

Melounovo upozorenje: Ako mislite da će Strus opet 0/9, Robinson 1/5, varate se

Posle odgledanog snimka prvog meča sa Majamijem strateg Nagetsa uvideo je da je sve to moglo još kvalitetnije da bude od njegovih igrača.

Ni činjenica da je Denver u jednom trenutku meča sa Hitom imao i 24 poena prednosti nije učvrstila Melouna u uverenju da je njegov tim odigrao u skladu sa punim potencijalom. Neke greške su jednostavno bile previše očigledne.

Meloun je do tančina secirao igru svog tima u prvoj utakmici finalne serije plej-ofa i locirao anomalije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na koje je odmah ukazao igračima. Zabrinjavajuće je, kaže, što su protivniku dozvolili nedopustivo veliki broj otvorenih šuteva za tri poena.

Sreća po Denver, gosti su bili totalno indisponirani u šutu, te domaći nisu platili skupu cenu zbog indolentne odbrane.

"Mislim da nismo dobro igrali u prvoj utakmici. Odgledao sam snimak i video da su oni pogodili 5 od 16 otvorenih trojki. Kao što sam i rekao mojim igračima jutros, činjenica da je Majami imao 16 otvorenih šuteva za tri poena je problematična. I ako mislite da će Maks Strus ponovo da šutira 0/9 ili će Dankan Robinson da ima 1/5 opet, varate se", poentirao je Meloun.

Trener Nagetsa je dodao da je njegov tim morao mnogo bolje da odigra u poslednjoj četvrtini u kojoj je Denver primio 30 poena uz 60% uspešnosti šuta Majamija i dozvolio je Hitu da se vrati na devet poena zaostatka na dva i po minuta pre kraja.

Melounova ključna poruka za igrače je da se isključe od spoljašnjih uticaja, od medija, navijača, da jednostavno ne slušaju euforične komentare o tome kako su bili sjajni u prvoj utakmici - jer on misli da nisu.

"Rekao sam igračima danas, ne čitajte novine. Nemojte da slušajte ljude na radiju i na TV koji kažu da je ova serija gotova, da smo napravili nešto, jer nismo napravili apsolutno ništa još".

Američki mediji su podsetili da je sličnu poruku Meloun poslao i nakon prve pobede nad Lejkersima u finalu Zapada. Ta utakmica je imala sličan tok kao i meč sa Majamijem: ubedljiva prednost Nagetsa tokom većeg dela meča, zatim opuštanje i kao rezultat toga nalet protivnika koji je istopio prednost.

Međutim, Denver je u oba slučaja pronašao način da odbije nalete rivala i trasira put ka pobedi što, očito, postaje prepoznatljiva odlika ovog tima.

Drugi meč serije za titulu Denver i Majami igraju u noći između nedelje i ponedeljka (02.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.