Melburnizmi: Rodžeru smeta Mekova izjava, logo turnira, šator i krofna

Izvor: B92, 22.Jan.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melburnizmi: Rodžeru smeta Mekova izjava, logo turnira, šator i krofna

Sunce se u punom sjaju vratilo iznad Melburn parka. Predivan topao dan. Osećaj da se turnir polako bliži kraju.

Ostalo je nekoliko dana da vidimo one mečeve koji će doneti definitivan rasplet oko toga ko će biti novi šampioni Australijan Opena.

Novi, pošto je još od poraza Rodžera Federera bilo jasno da će tako biti.

Selektor Dejvis kup tima Australije Lejton Hjuit izostavio je sa spiska za meč sa Bosnom i Hercegovinom Nika Kirijosa i Mata Ebdena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Hjuit je proteklih dana imao razgovor sa australijskim teniserom u kojem mu je navodno rekao da neće biti neophodanm za meč koji će se igrati naredne nedelje u Adelejdu.

Za taj meč, bivši broj jedan i nekadašnji šampion Vimbldona rešio je da pozove Aleksa de Minora, Džona Milmana, Aleksa Bolta, Alekseja Popirina i Džona Pirsa.

Sve ovo dolazi samo koji dan kasnije pošto je 52. teniser sveta poručio da između njega i Hjuita ne postoje trzavice i da ga podržava na poziciji selektora Dejvis kup tima Australije.

Pre dve godine na Australijan Openu su rešili da uvedu novi logo i zamene stari koji je imao premijeru još 1995.

Ako za stari još važi legenda da je silueta tenisera urađena po uzoru na servis dvostrukog šampiona Stefana Edberga, kada je reč o novom logu, svi su i dalje zbunjeni šta predstavlja.

Velika većina smatra da su u novom logu prikazani šator i krofna, neki tvrde da su to šestar i prsten (krug). Kako god, čini se da su dizajneri pomalo promašili, jer ono prvo slovo nije A jer mu nedostaje crta u sredini, pa nema nikakve veze sa onim „Australijan“.

Ako su time hteli da privuku pažnju kako bi se sve više komentarisalo, uspeli su, ali teško da mogu da ubede domaću javnost da je novi logo, smišljen u vreme digitalnih medija i internet revolucije, bolji od prethodnog.

Na glasanju pre dve godine 66 odsto ih je glasalo da je stari logo, koji uz tenis narandžastom bojom asocira i na leto, daleko bolji od novog.

Rodžera Federera je poprilično nasmejao komentar legendarnog Džona Mekinroa o smeni generacija.

Mekinro, koji je u Melburnu u ulozi komentatora, smatra da smo na ovom turniru „gledali smenu generacija“, kako je rekao komentarišući iz studija.

Federer je nešto kasnije čuo o čemu je Amerikanac pričao, pa je odgovorio u svom stilu:

Ma kako da ne! On je mnogo ispred mikrofona. Uvek će nešto pričati. Volim Džona, ali tu priču sam slušao već deset godina. S te tačke gledišta, ne vidim baš ništa novo“, izjavio je svrgnuti šampion Australijan Opena.

Uoči početka meča između Petre Kvitove i Ešli Barti, svečanost u „Rod Lejver Areni“. Izvršni direktor Kuće slavnih u Njuportu, Tod Martin, predstavio je troje igrača koji će i zvanično od 20. jula ove godine ući u istoriju teniskog sporta.

U pitanju su Meri Pirs, Li Na i Jevgenij Kafeljnikov, a svima je zajednički imenitelj da su bili i šampioni Australijan Opena.

Oni su u prisustvu mnogih drugih teniskih zvezda, koje su odavno ušle u Kuću slavnih, dobili ovacije sa tribina.

Još pamtim ovaj teren ovde gde sam osvojila tu prvu veliku titulu. Zaista sam ponosna što sam ponovo ovde gde sam oduvek volela da igram“, priznala je Francuskinja Meri Pirs.

Pirsova i Kineskinja Li Na su prisustvovale ceremoniji, ali ne i Kafeljnikov koji iz privatnih razloga nije mogao da dođe u Melburn.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.