Meksikanci ne vode profesionalne boksere u Rio

Izvor: B92, 23.Jun.2016, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksikanci ne vode profesionalne boksere u Rio

Bokserski savez Meksika neće poslati nijednog profesionalnog boksera Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, preneli su tamošnji mediji.

Predsednik Bokserskog saveza Meksika Rikardo Kontreras otvorio je 9. juna konkurs za učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, ali su stigle samo dve prijave, od čega je jedna bila ispravna.

Bokser Marko "Dorado" Rejes jedini je ispunio uslove, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali je na kraju povukao zahtev i odlučio da ne učestvuje. Drugi bokser nije ispunio uslove.

"Dva boksera su tražila da idu, jedan je ispunio uslove, a drugi je novi, mladi takmičar. Marko Rejes me je obavestio da ne želi da rizikuje dvogodišnju suspenziju Svetskog bokserskog saveta (WBC), pa kada je došlo vreme da pošaljemo zateve, nismo imali nijedan potpisan zahtev profesionalnih boksera", rekao je Kontreras.

Uprkos podršci inicijativi da se profesionalni bokseri takmiče na Olimpijskim igrama, Kontreras je rekao da je cela stvar obavljena u žurbi i da je važno da bokseri donesu odluke.

"Nisam iznenadjen, objava je došla suviše rano i siguran sam da je to bilo ključno u odluci boksera koji su razmatrali mogućnost učešća", rekao je on.

Kontreras je rekao da čeka odluku selektora o tome koji bokseri će učestvovati u kvalifikacijama u Bakuu u julu.

Svet profesionalnog boksa skoro jednoglasno je osudio odluku da se profesionalcima dozvoli učešće na Igrama, a razne organizacije najavile su suspenzije i oduzimanje šampionskih titula onim borcima koji budu nastupali u Riju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Meksikanci ne vode profesionalne boksere u Rio

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jun.2016, 10:52

Bokserski savez Meksika neće poslati nijednog profesionalnog boksera Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, prenijeli su tamošnji mediji...Predsjednik Bokserskog saveza Meksika Rikardo Kontreras otvorio je 9. juna konkurs za učešće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, ali su stigle samo dvije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.