Mekolumovih 18 poena u četvrtoj četvrtini

Izvor: Vesti-online.com, 13.Nov.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekolumovih 18 poena u četvrtoj četvrtini

Košarkaši Uniksa iz Kazanja pobedili su u gostima ekipu Ritasa 87:81 u meču sedmog kola grupe D prve faze Evrokupa, a junak pobede gostiju bio je Erik Mekolum.

U prvom poluvremenu Ritas je uspeo da napravi osam poena razlike dobrom igrom u završnici druge četvrtine, a iskoristili su loše faulove Uniksa i veliki broj slobodnih bacanja.

U trećem periodu međutim, Uniksa je zaigrao mnogo bolje u defanzivi, pa su kontrolisali igru, ali je rezultat i dalje bio u egalu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << U četvrtoj četvrtini je na scenu stupio fantastični košgeter Erik Kolum, koji je dao 18 od svojih 26 poena u toj deonici.

Uz to su bitne trojke pogodili Trent Loket i Pjerija Henri, što je osiguralo pobedu gostiju.

Erik Mekolum, stariji brat NBA zvezde Si-Džeja Mekoluma, bio je i najistaknutiji pojedinac meča, postigao je 26 poena (9/13 iz igre, 7/7 penali) i imao 3 skoka. Pjerija Henri imao je 18 poena i po 5 skokova i asistencija, a u poraženoj ekipi Di-Džej Sili je imao 19 poena i 6 asistencija, a Martinas Ehodas postigao je 14 poena.

U grupi D Uniks je na startu sedmog kola na čelu tabele sa šest trijumfa, Unikaha ima 5-1, Ritas ima tri pobedee iz sedam mečeva, a crnogorski predstavnik Mornar iz Bara ima samo jednu pobedu, u gostima protiv Torina, koji i dalje ne zna ta pobedu u Evrokupu.

The opening win of Round 7 goes to @unicsbasket.#7DAYSEuroCup pic.twitter.com/wRuU48Ogpt— EuroCup (@EuroCup) 13. новембар 2018.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

EK - Uniks prvi do plasmana u Top 16

Izvor: Sportske.net, 13.Nov.2018

Košarkaši Uniksa overili su plasman u Top 16 fazu Evrokupa večerašnjom pobedom na gostovanju ekipi Ritasa...Trijumfom na gostovanju ekipi Ritasa u Vilnjusu u prvoj utakmici 7. kola grupne faze Evrokupa košarkaši Uniksa iz Kazanja overili su plasman u Top 16 fazu ovog takmičenja...Uniks je kao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.