Mekinro: Tipujem na Novaka

Izvor: B92, 29.Jan.2023, 10:40

Mekinro: Tipujem na Novaka

Džon Mekinro veruje da će Novak Đoković izjednačiti rekord Rafaela Nadala po broju grend slem titula.

Amerikanac je u razgovoru za Eurosport poručio da on neće menjati svoju prognozu kada je u pitanju pobednik turnira.

"Tipovao sam na Novaka da će osvojiti turnir još pre početka takmičenja. Siguran sam da je to uradilo mnogo ljudi. Tako da neću ništa da menjam ni pre finala, moj favorit >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i dalje u igri. Moram da stojim uz Novaka", kaže Mekinro.

Osvajač sedam grend slem titula je objasnio i kakav meč očekuje.

"Rekao bih da će Novak slaviti u četiri seta. Nadam se uzbudljivom meču, čak iako zovem usred noći, nadam se da će biti vrlo uzbudljivo. Cicipas igra dovoljno dobro da pruži uzbudljiv meč i mentalno je jak. Iako je izgubio treći set od Hačanova, meč je dobio lako. Ipak, trebaće mu mnogo da pobedi Novaka. Verovatno će to bivi previše za njega", zaključio je Mekinro.

On je dodao da bi za Cicipasa bila velika stvar da pobedi, jer bi postao i broj jedan po prvi put.

"Za Novaka, ovo je veliki meč. Ne samo što opet može da se vrati na vrh liste, tu je i izjednačavanje rekorda Nadala. Za njega i ovaj sport ovo je veliki trenutak. Da li će Novak osetiti pritisak? Sigurno, on je ljudsko biće. I želi da ga smatraju najvećim, da ima sve moguće rekorde, posebno na grend slemovima. To vas stavlja pod poseban pritisak. Čestitam mu što sve to prihvata, što priča o tome, ne beži od toga".

Ubeđen je da će Novak ostvariti svoj cilj.

"Kako igra, koliko je dobar, teško je zamisliti da neće ostvariti taj rekord. Zavisi od toga kako se Rafa oseća fizički, da li može da uzme još koji Rolan Garosa. Obiojica su gladni titula, daju sve da ih osvoje. Ja bih ipak rekao da je Novak i dalje blagi favorit. Završiće verovatno sa najviše titula. Ipak, i neki od ovih koji dolaze biće im prepreka. Biće mnogo teže za Nadala i Đokovića", zaključio je Mekinro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novak o GOAT trci: Za sebe sam najbolji

Izvor: B92, 29.Jan.2023

Novak Đoković je pobedom u Melburnu izjednačio rekord Rafaela Nadala po broju grend slem titula...Srbin i Španac su sada na po 22 trofeja i logično je što se ponovo priča o toj GOAT trci..."Ja sam za sebe najbolji, uvek bio i uvek ću biti. Tu diskusiju o GOAT je teško definisati. Rezultati govore...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.