Mekel umalo do tripl-dabla, Makabi umalo da pokloni pobedu Baskoniji

Izvor: MozzartSport.com, 09.Feb.2017, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekel umalo do tripl-dabla, Makabi umalo da pokloni pobedu Baskoniji

Baskonija pala u Tel Avivu iako je Larkin prestravio domaću publiku u finišu

Kao i nedavno protiv Darušafake, Makabi je sve dobro odradio, vodio tkom celog meča, a onda umalo prokockao pobedu. Na njihovu sreć, opet su se izvukli kao tada protiv Turaka i uspeli da meč protiv Baskonije privedu kraju - 85:84. Iako su na kraju strepeli za pobedu...

Posrnuli izraelski velikan je startovao sjajno i na krilima nezaustavljivog Gaudloka rešio prvu četvrtinu u svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << korist sa četiri poena razlike (22:18) iako su imali i duplo veću prednost. Baskonija je prišla u drugom kvartalu i stigla do jedinog izjednačenja u meču (26:26) a prevodio ih je Adam Hanga.

Međutim, razgoropadio se Kvinsi Miler i za kratko vreme ubacio šest poena kojima je Makabi opet digao na pristojno vođstvo, da bi u trećoj četvrtini domaći tim počistio Baskoniju sa parketa i predvođen razigranim Landezbergom i Gaudlokom imao i velikih 19 razlike.

U poslednju četvrtinu, Makabi je ušao sa plus 14, ali umalo da sve prokocka. Larkin, Boboa i Vojtman su potpuno vratili goste u igru i istopili prednost Izraelaca. Dva minuta pre kraja , Larkin je krenuo u seriju i vezao dve trojke kojima je primakao Baskoniju na samo tri poena deficita. Minut pre kraja je pokušao da veže i treću trojku, ali je promašio i propala je šansa za izjednačenje. Luz je uspeo da smanji na samo poen razlike, ali nije bilo više vremena za veliki preokret Baskonije.

Makabi je pobedom nad Baskima učinio uslugu i Crvenoj zvezdi pošto je španski tim zadržao na istom skoru koji ima i Crvena zvezda. A u sledećm kolu Baskonija gostuje Efesu i Zvezda ima šansu da protiv Galatasaraja u Pioniru pobegne Baskima na pobedu viška...

Gaudlok je sa 21 poenom predvodio Makabi, Landezberg je dodao 18, a Kvinsi Miler 11. Odličan je bio i Gal Mekel koji je umalo ostvario tripl-dabl pošto je meč završio sa 10 poena, devet skokova i sedam asistencija. Kod gostiju je Barnjani upisao 17 poena, Boboa 16, Larkin 15, a Vojtman 13 i 11 skokova.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.