Mekalister na klupi Lidsa

Izvor: B92, 29.Jan.2008, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister na klupi Lidsa



Nekadašnji selektor Škotske Geri Mekalister vratio se u Lids junajted i preuzeo ulogu menadžera ekipe koja se takmiči u Ligi Jedan. 43-godišnji Mekalister potpisao je ugovor do kraja sezone, a zameniće Denisa Vajsa, koji je postao izvršni direktor Njukasl junajteda.

Mekalister je bio igrač sredine terena, a nastupao je za Lids junajted 1992. godine kada je ekipa osvojila titulu prvaka. U šest sezona nastupio je oko 300 puta u dresu Lidsa.

"Nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogao da verujem kada su mi ponudili posao. To je velika čast i jedva čekam da počnem da radim".

Lids je jedan od velikih imena engleskog fudbala, a trenutno se takmiči u trećem engleskom rangu. 2001. godine tim je igrao polufinale Lige šampiona pod vođstvom menadžera Dejvida O'Lirija.

Prošle sezone tim je prebačen u treći rang prvi put u istoriji, a godinu su počeli sa minusom od 15 bodova zbog grešaka administracije.

Mekalister je 57 puta igrao za reprezentaciju, a još je nastupao za Madervel, Lester siti, Koventri siti i Liverpul.

Škot će na klupi tima sa Eland Rouda debitovati u subotu kada Lids dočekuje Trenmir Rovers.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.