Izvor: Blic, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mehuto mi poništio čist gol

Mehuto mi poništio čist gol

Prvi dan trećeg kola ovogodišnjeg ciklusa Lige šampiona u fudbalu doneo je sadam očekivanih ishoda, dok se za iznenađenje pobrinio CSKA, čije boji brani naš mladi reprezentativac Miloš Krasić.

Moskovljani su na stadionu Lokomotive savladali Arsenal koji se nadao da će u ruskoj metropoli zabeležiti treću uzastopnu pobedu i na taj način osigurati plasman među 16 najboljih klubova na Starom kontinentu.

Za pobedu moskovskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 'armejaca' bio je dovoljan gol Danijela Karvalja iz slobodnog udarca u 24. minuti. Tjeri Anri je uspeo da postigne pogodak za 'tobdžije', ali na žalost londonskog tima španski arbitar Manuel Gonzales Mehuto je poništio taj gol uz to dodelivši žuti karton napadaču Arsenala, jer je po njemu Francuz igrao rukom.

Anri je žestoko protestovao posle utakmice.

- Interesantno je da moju 'igru rukom' nisu videli ni odbrambeni fudbaleri CSKA, ni golman Akinfejev, jer se niko nije bunio kada sam postigao gol. Čudno je da je igranje rukom video samo linijski sudija, koji je bio 50 metara udaljen - izjavio je ljutito napadač Arsenala.

On je besno dodao:

- Nismo velik klub. Pitate me šta to znači? Upravo to što sam rekao - rekao je Anri izveštaču 'Skaj sporta'.

On je priznao da Arsenal nije odigrao utakmicu za pamćenje, ali da to nije uradio ni CSKA.

- Sramota je šta su nam sudije napravile. Pitao sam Gonzalesa šta je tačno video kod mog gola, ali nije znao da mi odgovori. Na kraju utakmice je rekao da o tome ne želi da razgovara. Postigao sam regularan gol, pogledajte snimak - dodao je prvi strelac Arsenala. Zbog poništenog gola reagovao je i trener Arsen Venger.

- Sudija nije ništa video, iako i ja mislim da je gol bio regularan. Nekad moramo da prihvatimo da sudije priznaju golove zato što nisu videli prekršaje, ali sad imamo novu situaciju, sudija je poništio gol zbog nečega što se uopštee nije dogodilo. To je velik propust - razočarano je izjavio Venger.

Bilo kako bilo Krasić i drugovi su pobedili i izbili na vrh tabele grupe G, a moskovska temperaturna nula na Celzijusevoj skali u utorak uveče donela je nulu i na bodovnom kontu Arsenala.

A. Anđelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.