Megino neiskustvo može biti veliki problem, ali Miloje kaže da nema razloga za brigu

Izvor: Sportske.net, 04.Okt.2019, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Megino neiskustvo može biti veliki problem, ali Miloje kaže da nema razloga za brigu

Grč kod Meginih klinaca je bio vidljiv, ali igranje mečeva je jedini način da se iskustvo stekne.

Mega Bemaks ima ubedljivo najmlađi tim u ligi, sa prosekom nešto ispod 20 godina i upravo to neiskustvo se videlo u današnjem porazu od Cedevita Olimpije na početku ABA lige. Razloga za brigu nema, kako kaže Dejan Milojević.

"Čestitam Olimpiji na zasluženoj pobedi, bili su kvalitetniji, bolje su igrali. Što se tiče nas, bili smo u grču. Negde sam to >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << očekivao jer većina ovih igrača nije igrala ABA ligu i nisu uspeli da iznesu ulogu koju imaju.

Mnogo je bolje da se to desi protiv Cedevite, koja je mnogo bolja ekipa od nas, nego protiv nekoga ko je protiv našeg ranga. Idemo dalje, spremamo se za sledeću utakmicu, protiv FMP-a i verujem da ćemo tu ostvariti prvu pobedu
", rekao je Milojević.

Ovaj nedostatak iskustva je bio baš vidljiv na početku utakmice, imali ste šut 4/26 u jednom trenutku.

"Pa jeste problem, ali iskustvo može da se dobije samo na utakmicama i dobro je da se ovako stiče iskustvo, nego da nam se to dešava protiv ekipa našeg ranga. A kako opustiti ekipu? Jednostavno, treba biti pozitivan, ima dosta pozitivnih stvari iz pripremnog perioda. Nije ni prvi ni poslednji da smo izgubili ovako, ali doduše, retko se to dešavalo kod kuće", rekao je Milojević.

Uroš Trifunović je bio jedan od najboljih i za razliku od ostalih nije prestajao da šutira posle promašaja i nastavio je da pogađa...

"I ne treba da se staje! uspeli smo da napravimo otvorene pozicije, bilo je sigurno 15 promašenih zicera i šut 4/30 za tri dovoljno govori. I rezultat je u jednom trenutku bio nerealan jer smo mi uprkos 4/26 uspeli da izjednačimo, ali smo loše završili poluvreme. Posle je Cedevita odigrala bolje i to je to", odgovara trener.

Čak 79 šuteva iz igre...

"Mega uvek igra na mnogo šuteva, ali, dobro, ne baš uz ovakve procente", kratko kaže trener.

On je rekao da se za sada ne planiraju pojačanja i da ne treba pričati o pojačanjima posle jednog poraza.

Mega je danas debitovala u Hali sportova "Ranko Žeravica", odigrala je meč pred oko 2.000 ljudi. Kakvi su utisci?.

"Počeli smo da treniramo nedavno, odradili smo par treninga i treba da prođe neko vreme da igrači osete svoju halu kao svoju kuću. Bila je lepa atmosfera i žao mi je što im nismo pružili bolju igru", rekao je Milojević.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

MILOJEVIĆ: Bili smo u grču, to sam i očekivao

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2019

Cedevita Olimpija ubedljivo slavila protiv Mege...Košarkaši Mega Bemaksa porazom su otvorili novu sezonu ABA lige. Učenici Dejana Milojevića doživeli su ubedljiv poraz od Cedevita Olimpije, ali pošto Mega ima ubedljivo najmlađi tim u ligi to možda i nije veliko iznenađenje. Dejan Milojević...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.