Mega slaba bez Jokića

Izvor: MVP.rs, 08.Nov.2014, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega slaba bez Jokića

Srpski tim je bio bez šanse u crnogorskoj prestonici.

Košarkaši Mega Vizure su u ovkiru sedmog kola ABA lige gostovali u Podgorici, ali bez svog najboljeg igrača Nikole Jokića, koji je meč u Crnoj Gori propustio zbog povrede. Bio je to preveliki hendikep za momke iz Sremske Mitrovice, koji su relativno lako poraženi od Budućnosti VOLI. Rezultat je bio 88-80.

Tim Igora Jovovića je od samog starta najavio da ga samo pobeda interesuje u ovom meču. >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Aleksa Popović je otvorio utakmicu sa dve trojke, a ubrzo mu se pridružio i Vladimir Dašić, pa je Budućnost relativno lako došla do dvocifrene prednosti. Mega je donekle uspela da se vrati solidnim šutom za tri poena, gde su u kratkom roku poentirali Rade Zagorac i Aleksandar Marelja. Upravo je krilni centar Mege bio najzaslužniji za najbolji period u igri srpskog tima. Izabranici Dejana Milojevića su sredinom druge četvrtine došli na samo tri poena zaostatka (32-29), ali nisu uspeli dugo tu da ostanu. Razigrali su se Bojan Subotić i Džej Ar Rejnolds i Budućnost je na poluvreme otišla sa plus 11.

Jedan od glavinh razloga poraza Mege je najlošija partija Nenada Miljenovića u sezoni. Talentovani plej je bio van svog ritma, a bez njega, i već odsutnog Jokića, Mega nije imala šanse. Subotić i Dašić su nastavili da podižu prenost i tu više nije bilo prostora za preokret. Srpski tim je u poslednjoj četvrtini donekle smanjio zaostatak jer se domaćin pomalo opustio, ali pitanje pobednika je odavno bilo rešeno.

Mega sada ima skor 4-3, a ovaj poraz nije previše problematičan jer je Budućnost na papiru bolji tim. Dušan Čantekin je iskorstio nešto veću šansu sa 17 poena, a Marelja i Andrija Bojić su dodali po 14. Na drugoj strani, crnogorski šampion je ovom pobedom ostao na drugoj poziciji kao tim koji uz Krku najviše preti lideru, Crvenoj zvezdi Telekom. Subotić je ubacio 22 poena, a Dašić 18, za sigurnu pobedu kojom svoj tim vuku ka plasmanu među četiri najbolje ekipe.

U isto vreme se igrao još jedan meč sedmog kola. Union Olimpija je odigrala furioznu prvu četvrtinu u Zadru i tako stekla kapitalnu prednost. Na isteku prvih 10 minuta bilo je 29-9 za Ljubljančane, pa iako se domaćin do kraja vratio u igru 'Zmajčeki' nisu ispustili prednost i na kraju su slavili sa 67-60.

Dok se prvo poluvreme igralo u paklenom ritmu sa brzim napadima, u nastavku je Olimpija usporila tempo i rutinski privela meč kraju. Prvo ime utakmice je mladi Luka Rupnik koji je za slovenačkog vice-šampiona postigao 18 poena. Pratili su ga Marko Marinović sa 12 i Gregor Hrovat sa osam poena.

Domaći tim ovim porazom ostaje u donjem delu tabele sa skorom 2-5, a jedini dvocifreni igrači su bili Josip Sobin (16p, 9sk) i Domagoj Bošnjak (11p).

Budućnost VOLI - Mega Vizura 88:80 (27-19, 17-14, 18-14, 26-33)

Budućnost VOLI: Kuk 3 (10as, 4ul), Šehović 5 (8sk), Dašić 18 (5sk, 3ul), Planinić 7 (5sk), Subotić 22 (5sk, 3as), Čarapić, Šihi 4, Vitkovac (7sk), Popović 12, Rejnolds 14 (5as), Ćapin 3, Rikić

Mega Vizura: Kešelj 10, Krstić, Marelja 14 (6sk), Jaramaz 2, Miljenović 6 (14as, 5il), Bojić 14, Čantekin 17 (6sk), Simović, Tijanić, Zagorac 12, Vrbica, Nikolić 5

(foto: ABA League / KK Budućnost VOLI)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.