Mega posle produžetka bolja od Hemofarma

Izvor: Sportski Žurnal, 18.Apr.2012, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega posle produžetka bolja od Hemofarma

Mega Vizura Hemofarm Štada 109:105 (26:29, 19:21, 15:27, 34:17, 15:11)
Dvorana: Palata sportova. Gledalaca: oko 500. Sudije: Maričić (Kraljevo), Glišić i J. Juras (Beograd). Osvojene lopte: Mega Vizura 3, Hemofarm Štada 14. Izgubljene lopte: Mega Vizura 18, Hemofarm Štada 11. Asistencije: Mega Vizura 20, Hemofarm Štada 16. Lične greške: Mega Vizura 24, Hemofarm Štada 29. Pet ličnih grešaka: Avramović u 37. minutu (Mega Vizura), Jeremić u 37, Gagić i Otašević u 39. minutu (Hemofarm Štada).
MEGA VIZURA: Milisavljević 31, Miljenović 13, Jaramaz 8, Čantekin 4, Bojić 5, Reljić 16, Cvetković 10, Matović 2, Avramović, Luković, Stanković, Musli 20.
HEMOFARM ŠTADA: Otašević 9, Gagić 26, Bakić 19, Lalović 9, Jeremić 19, Dangubić, Lambić, Cvetanović, Krstić, Mitrović 4, Milutinov, Šutalo 19.          

Strašnom serijom 21:4 Mega Vizura je uspela da nadoknadi 17 poena zaostatka sa koliko je ušla u poslednji period. Pavle Reljić je zaslužio da on bude taj koji će utakmicu vratiti na početak – 4,03 minuta pre kraja poentirao je za izjednačenje (81:81). I, naravno, krenula je drama, ove sezone svojstvena za košarkaše Mega Vizure. Mogla je da dobije srećan kraj već na isteku 40. minuta. Ali...
Evo šta se dešavalo – posle poena Lalovića sa linije penala, Hemofarm je poveo 94:93, a Mega krenula u poslednji napad. Za njega je imala 12,1 sekundu.
Domaći su sve dobro uradili, prošlo je 12 sekundi kada je lopta došla do Muslija, a njega je prilikom polaganja faulirao Mitrović. Sjajni centar je prvo bacanje promašio, drugo ubacio i ušlo se u produžetak.
U ekstra periodu konce igre su vukli domaći, posao im je bio olakšan, jer su Vrščani uveliko bili bez Gagića, Jeremića i Otaševića koji su od finiša regularnog dela utakmicu gledali sa klupe zbog pet penala, a Bakić i Šutalo promašivali brze trojke.
Pokušavali su Vrščani da brzim faulovima kupe vreme. Nije im se to isplatilo. Zemunci nisu grešili sa penala i stigli su do neverovatno važne pobede.
Dejan Musli je pokazao zašto je nekada važio za najboljeg mladog centra Evrope. Već do isteka 20. minuta uveliko je premašio svoj prosek u Superligi i bio prvi oslonac u igri Mega Vizure.
Odličan je bio i mlađani Pavle Reljić koji je bio kreator najboljeg poteza na utakmici – na isteku 10. minuta ubacio je trojku, sa gotovo pola terena, iz ne baš izgrađene pozicije za šut.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.