Mega ne brani tron u Kaunasu

Izvor: B92, 19.Maj.2023, 18:01

Mega ne brani tron u Kaunasu

Košarkaši Mege izgubili su od Next Generation sa 89:81 u drugom kolu grupe B juniorske Evrolige, pa su ostali bez izgleda da stignu do prilike da obrane titulu.

Otvorili su juniori Mega završni turnir juniorske Evrolige u Kaunasu pobedom nad domaćinom Žalgirisom posle velikog preokreta, ali su u drugom kolu grupne faze pretrpeli poraz od Next Generation tima.

Ekipa Peterija Koponena je bila bolja u prvom poluvremenu, dočekala veliki odmor sa dvocifrenim viškom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali su puleni Dragoljuba Avramovića uzvratili u trećem kvartalu i vratili se u potpunosti u meč.

Usledila je velika borba u odlučujućem periodu, prišla je Mega na tri poena zaostatka, ali Next Generation ekipa se odlepila sredinom četvrte četvrtine, vratila dvocifrenu prednost i uprkos velikom naporu Avramovićevog sastava, uspela da je sačuva.

Ekipa koju sa klupe predvodi bivši finski košarkaš Koponen je tako ostvarila i drugu pobedu u Grupi B, te je pred poslednje kolo prve faze na pragu finala, dok je izvesno da Mega u trouglu sa Next Generation timom i Žalgirisom više nema šansu da se domogne prvog mesta i plasmana u finale, te neće odbraniti titulu osvojenu prošle godine u Beogradu.

U drugoj utakmici grupne faze, Avramovićevu ekipu predvodio je Filip Jović sa 23 poena i devet skokova za indeks korisnosti 27. Asim Đulović je dodao 17 poena, Danilo Dožić 12, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Urban Kroflič. Andrej Mušicki je meč okončao sa dva poena, ali i 13 asistencija i četiri ukradene lopte.

Juniori Mega MIS-a će trećeg dana turnira odmeriti snage sa Huventudom, a meč je zakazan za subotu, 20. maj, od 12:30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.