Mega kreće bez pola tima

Izvor: Danas, 28.Apr.2016, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mega kreće bez pola tima

Beograd - Bezbroj faktora uticalo je na to da se nikakva euforija ne oseća uoči finalne serije ABA lige. Iako bi prema pravilima šampion trebalo da ide u Evroligu naredne sezone, s obzirom da Mega Leks nema takve planove, a ni sredstava, košarkaši Crvene zvezde imaju već rezervisanu evroligašku kartu bez obzira na to da li će odbraniti titulu regionalnog prvaka od prošle sezone. Činjenica da bi tu kartu lako mogli da zgužvaju i bace u kantu ukoliko se FIBA i Evroliga ne dogovore (sastanak >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << zakazan za naredni utorak) rađa besmisao takmičarskog nadmetanja koji je dodatno nagrižen podatkom da će zvanični osvajač Kupa Radivoja Koraća barem za večerašnji meč nastupiti bez čak petorice izuzetno važnih igrača. U seriji koja se igra na tri dobijena meča, svaki drugi dan, Mega Leks je od pozicije najprijatnijeg iznenađenja regionalnog takmičenja došla do uloge realnog autsajdera u finalnim okršajima sa Crvenom zvezdom.

Pauza od 40 dana između polufinalne i finalne serije prouzrokovana Zvezdinim plasmanom u četvrtfinale Evrolige, dovela je do toga da se puleni Milojevića i Radonjića nalaze u potpuno drugačijem ritmu pred finalnu seriju. "LJubičasti" su taktičke varijante uvežbavali bez otpisanih Kabe, Jaramaza i Aranitovića, osvežavajući periodično takmičarski osećaj prijateljskim mečevima na kojima su se, barem za večerašnji duel, povredili Lvavu i Pavlović, zbog čega će Milojević na spisak od 12 igrača morati da uvrsti i tinejdžere iz kadetskog tima.

- Pokušao sam da zamolim Žarka Čabarkapu (direktor ABA lige) da se finalne utakmice skrate na četiri puta pet minuta zbog problema koji imamo sa rosterom - našalio se Milojević, a zatim predočio probleme sa kojima se njegov tim suočava uoči finalne serije.

- Šalu na stranu, imamo velikih kadrovskih problema. Luvavu sigurno neće igrati prvi meč jer ima povredu skočnog zgloba. Videćemo da li će biti spreman za drugu i treću utakmicu. Pored toga bićemo kraći i za Pavlovića, koji bi nam, iako je imao manju minutažu, bio od koristi u ovoj situaciji. Bez obzira na sve probleme ja verujem u ovaj tim. Imamo neke šanse, a kada bi se igralo po pet minuta, one bi bile još veće - i na ovaj način dokazani stručnjak pokazao je "fajterski nerv" koji je usadio i igračima.

Trener Mega Leksa isključivo u superlativu govorio je o rezultatima Zvezde ove sezone, time je indirektno ukazao i na kvalitet "ljubičastih" koji su ove sezone u oba meča bili ravnopravan takmac crveno-belima.

- Čast je što uspevamo da dođemo u situaciju da pobedimo jednu ekipu kakva je Zvezda. Ove sezone u obe utakmice bili smo konkurentni, ali kada sa klincima igrate protiv ekipe koja igra Top 8 i kojoj je možda malo sreće falilo da ode do fajnal-fora, onda je to velika stvar. Pogledajte samo koga je Zvezda pobedila ove sezone - od Reala i Himkija, do Efesa i Panatinaikosa. To su sve ekipe sa mnogo većim budžetima i boljim igračima na papiru. Ali, ne igraju imena, već tim. Mi ćemo dati sve od sebe i izaći na teren da probamo da napravimo iznenađenje - podsetio je Milojević na polaznu perspektivu njegovih igrača iz koje su rušili sve favorite u regionu.

- Iskreno bih voleo da je Mega kompletna, pa da ljudi uživaju u dobrom finalu i da ekipa koja bude bolja pobedi. Mega ima sjajan kolektiv, trenera, mlade igrače sa ogromnom perspektivom, ekipu koja je napredovala tokom godine. Oni su i pored povreda dobijali utakmice, a kada je bilo teško oni su nastavili da dobijaju. U međuvremenu počeli su da pobeđuju i u velikim utakmicama, imaju kvalitet i nijedan rezultat što se Mege tiče više nije iznenađenje. Imali su mnogo problema, iz svih situacija su izlazili još jači. Mi želimo da prvi meč pobedimo i slavimo pred našim navijačima. Koliko god da ih bude biće nam od velike pomoći. Nemamo kadrovskih problema, nadam se da ćemo seriju startovati pobedom - naglasio je Dejan Radonjić, kojeg zdravstvena problematika Mege uopšte nije opustila - naprotiv.

Raspored

finalna serija

Crvena zvezda - Mega Leks19.00

subota

Crvena zvezda - Mega Leks20.00

ponedeljak

Mega Leks - Crvena zvezda20.30

utorak

Mega Leks - Crvena zvezda20.00

četvrtak

Crvena zvezda - Mega Leks19.00

* serija se igra na tri dobijene utakmice

Predstavnici Zvezde i Partizana na sastanku Evrolige

Davor Ristović, direktor Crvene zvezde, i Mlađan Šilobad, poslovni direktor Partizana, prisustvovaće sastanku Evrolige, koji će se 29. aprila održati u Londonu. Predstavnici Zvezde i Partizana na sastanak odlaze na poziv Evrolige, na kome će klubovi biti upoznati sa svim detaljima takmičenja 16 klubova, koje će se održati u sezoni 2016/17. Predstavnici klubova, koji su obezbedili nastup u Evroligi naredne sezone, upoznaće se i sa predstavnicima kompanije IMG, novog strateškog partnera tog takmičenja, koji je sa tom organizacijom potpisao desetogodišnji ugovor vredan više stotina miliona evra.

Zvezda apsolutni favorit

- Smatram da je Zvezda apsolutni favorit. Ima kvalitetniji sastav, a naša ekipa je dobro igrala ove sezone, iako je bila usporena brojnim povredama. Imamo ih i sada, ali to ne znači da ćemo se predati unapred - mišljenja je Rade Zagorac.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.