Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2021, 18:14

Mega Mozzart ponovo u akciji, sledi gostovanje u Baru: Fokus na odbrani

"Moramo svih 40 minuta da budemo koncentrisani, da nađemo svoj ritam utakmice, ali pre svega moramo da budemo jako fokusirani na odbrambene zadatke jer će u suprotnom to Mornar znalački iskoristiti s obzirom da imaju iskusnu ekipu", izjavio je trener Mege Vladimir Jovanović

Posle rapsodije u okršaju sa Cedevita Olimpijom, 104 postignuta poena i trijumfom od 29 poena razlike, Mega Mozzart gostuje u Baru. Iskoristili su puleni Vladimira Jovanovića reprezentativnu pauzu, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << makar oni koji nisu imali obaveze u državnim timovima, da napune baterije i spremni dočekaju susret sa Mornarom.

Subota, 17.00: (1,55) Mornar Bar (14,5) Mega Mozzart (2,70)

Mega trenutno ima pobedu zaostatka za timovima koji su u plej-of zoni (4-5), ali se trener Jovanović ne obazire na činjenicu da Barani imaju dva trijumfa manje.

"Prethodnih nekoliko sezona Mornar je pravio izvanredne rezultate, uvek je bio visoko kotiran u ABA ligi. Ekipa Mornara već godinama igra jako dobru košarku predvođena trenerom Pavićevićem. Imaju napadački agresivan stil sa dosta šuteva za tri poena i to nisu promenili ni ove sezone. Samim tim, što se nas tiče, mi moramo svih 40 minuta da budemo koncentrisani, da nađemo svoj ritam utakmice, ali pre svega moramo da budemo jako fokusirani na odbrambene zadatke jer će u suprotnom to Mornar znalački iskoristiti s obzirom da imaju iskusnu ekipu", izjavio je Vladimir Jovanović.

Mega i Mornar su se do sada sastali devet puta u ABA ligi uz skor 6-3 za Megu. U poslednjem susretu ove dve ekipe u okviru 18. kola prošle sezone, Mega je na domaćem terenu polaganjem Smita u poslednjoj sekundi slavila sa 90:89. U prošlom kolu regionalnog takmičenja Mornar je u Baru bio bolji od Splita sa 81:65.

Francuski internacionalc iz redova Mege Mozzart Malkolm Kazalon ističe da ekipa u Crnu Goru putuje po novu pobedu, ali da će morati da bude oprezna jer Mornar polako podiže formu.

"Posle važne pobede protiv Cedevita Olimpije u prošlom kolu, sigurno je da želimo da nastavimo u tom smeru. Očekuje nas teška utakmica, Mornar je posle slabijeg starta krenuo da podiže formu i moraćemo dobro da se pripremimo i uđemo koncentrisani u utakmicu ukoliko želimo pozitivan ishod, koji bi nam sigurno puno značio", rekao je Kazalon.

Trener Mornara Mihailo Pavićević je istakao da njegovu ekipu čeka težak zadatak.

"Očekuje nas veoma težak meč jer ekipa Mege je sastavljena od izuetno talentovanih, mladih igrača, odlično vođenih od trenera Jovanovića. Svesni smo šta nas očekuje u subotu. To je ona utakmica gde se mora 40 minuta igrati u punom intenzitetu, pošto je Mega, upravo zbog te mladosti i talenta, prepoznata kao ekipa koja igra u istom ritmu 40 minuta, nezavisno od toga da li vodi ili gubi. Znači, moramo u svakom segmentu biti fokusirani, kako u odbrani tako u napadu, dakle, u svakoj fazi igre. Pauzu smo iskoristili i da se malo odmorimo ali i da odradimo ono što smo planirali za ovaj period", izjavio je Pavićević.

Dodao je da je pod znakom pitanja nastup Treja Luisa.

"Što se tiče zdravstvenog biltena, neizvjesno je učešće Luisa, zbog povrede. Ne znamo još u kakvom je stanju i da li će eventualno biti spreman da koliko-toliko pomogne u subotu. Nezavisno od toga, ne sumnjam da će svi koji budu u sastavu dati sve od sebe. Jednostavno, atmosfera na treninzima je odlična, povratilo se samopouzdanje koje je bilo malo poljuljano. Očekujem jednu lepu košarkašku predstavu, sa nadom u njen srećan završetak".

Sead Šehović veruje u pobedu svog tima.

"Sigurno da nas očekuje težak meč protiv Mege, koja je pokazala svoj kvalitet u poslednje dve utakmice, protiv Budućnosti i Cedevita Olimpije. Savladali su relativno lako i Budućnost i Olimpiju, tako da nas, ponavljam, očekuje teška utakmica. Igramo na svom terenu i mi smo digli nivo forme u poslednje vreme. Očekujem jednu dobru utakmicu i našu pobedu".

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.