Izvor: RTS, 22.Jan.2022, 09:47

Medvedev i Cicipas sigurnim koracima do druge sedmice

Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, dvojica glavnih favorita u donjoj polovini žreba Australijan opena, sigurnim koracima stigli su do druge sedmice turnira u Melburnu. Medvedev je u tri seta savladao Botika van de Zandšulpa, dok je Cicipas eliminisao Benou Pera uz jedan izgubljen set.
Ruski teniser, koji je odsustvom branioca titule >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novaka Đokovića, postao čovek od kojeg se očekuje da dođe do same završnice, bez problema je preskočio i treću prepreku – 6:4, 6:4, 6:2.

Botik van de Zandšulp nije mogao da se suprotstavi Danila, kojem je bio dovoljan po jedan brejk u prva dva seta da dođe do nedostižne prednosti.
U trećem je dva puta oduzeo servis rivalu i završio posao za nešto manje od dva sata igre.
Medvedev će se u četvrtfinalu sastati sa Maksimom Kresijem iz Sjedinjenih Američkih Država.
Momak koji svoju taktiku bazira na servis-volej igri jedno je od otkrovenja od početka sezone, a sada je savladao Kristofera O'Konela u četiri seta.
Cicipas je imao nešto više problema u duelu sa Perom, pošto je odigrao dva odlična seta, ali je u trećem popustio u taj-brejku.
Francuz je "otkinuo" jedan set rivalu i to mu je bio maksimum, pošto je Grk u finišu četvrtog iskoristio greške i pobedio 6:3, 7:5, 6:7 (2:7), 6:4.
Stefanosa sada čeka težak posao protiv Tejlora Frica, koji je u Melburnu ostvario rezultat karijere i prvi put se plasirao u četvrtu rundu.
Amerikanac je nakon borbe u pet setova savladao Roberta Bautistu Aguta, nakon tri sata i 15 minuta tenisa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Cicipas u četiri seta do osmine finala, ispao Bautista

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2022

Četvrti nosilac Stefanos Cicipas plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je savladao Benou Pera sa 6:3, 7:5, 6:7 (2-7), 6:4.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.