Medvedev: Ruke su mi drhtale

Izvor: B92, 03.Apr.2023, 09:17

Medvedev: Ruke su mi drhtale

Danil Medvedev je u zaista sjajnoj formi.

Ruski teniser je na Mastersu u Majamiju osvojio četvrtu titulu ove sezone i time se pomerio sa pete na četvrtu poziciju na ATP listi.

Protiv Janika Sinera, kog je pobedio sa 7:5, 6:3 ostvario je šestu pobedu u isto toliko mečeva i u poslednjih 25 mečeva ima sjajan skor, 24-1, dok od starta sezone ima 29-3.

"Zaista sam srećan. Bio je težak meč, ovo je bio najtopliji dan, a čini mi se i da je vlaga bila najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od početka turnira. Uslovi zaista nisu bili laki. Ne znam da li je Janik imao problema sa povredom ili su to bili samo grčevi. I ja sam se mučio, pokušavao sam da to ne pokažem", kaže Medvedev.

Ako nastavi ovako, veoma brzo će se vratiti u priliku da se bori za prvo mesto na svetskoj listi.

"Nisam osvojio ovako važan trofej godinu i po dana. Na kraju sam bio pomalo nervozan, tresao sam se. Nisam bio stisnut, jer se ne plašim da pobedim. Ali ruke su mi ipak malo drhtale, tako da je bilo teško servirati. Uspeo sam da se saberem i zatvorim meč", dodao je Rus.

Zanimljivo je da Medvedev ima titule sa pet od šest mastersa na betonu (Sinsinati 2019, Šangaj 2019, Pariiz 2020, Toronto 2021, Majami 2023), a igrao je i finale u Indijan Velsu.

Takođe, igrao je i oba finala na betonu (US Open osvojio, izgubio u Melburnu), dok ima trofej i na ATP Tur finalu 2020.

Sve to pokazuje koja mu je podloga omiljena, ali sada kreće sezona turnira na šljaci i pitanje je kako će se tu snaći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.