Međunarodni karate turnir u Čoki

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni karate turnir u Čoki

U Čoki je održan Međunarodni karate turnir na kojem je učestvovalo bezmalo 400 devojčica i dečaka. Mnogi su poneli kućama medalje, ali su i pobednici i poraženi otišli sa osećanjem da pripadaju velikoj sportskoj porodici.

Mala Čoka pokazala je veliko srce gostoprimstva za prijatelje iz Slovenije, Mađarske, BIH, Republike Srpske i Rumunije na 9. Međunarodnom karate turniru.

"Izuzetno smo zadovoljni. Prošle godine smo mislili da nećemo moći da povećamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broj takmičara. Ipak, zadovoljni smo jer se prijavilo 390 takmičara mališana", kaže Čaba Kobrehel, predsedni KK „Čoka".

Za selektora reprezentacije Slovenije Turnir u Čoki je više od nadmetanja.

"Uvek mladima pričam kako je bilo kad smo bili zajedno u Jugoslaviji. U sportu, karateu nema granica. Svi vežbamo zajedno za svoju dušu podjednako i mladi i stari", rekao je selektor Ivan Čeri.

Među osvajačima zlatnih medalja je i devetogodišnja Maša Kavečić kojoj je ovo četvrti turnir u jednogodišnjoj sportskoj karijeri.

"Na prvom takmičenju osvojila sam bronzu, potom srebro. Na trećem i ovom četvrtom osvojila sam zlatnu medalju", kaže Maša Kavečić, članica KK „Šotokan 021" Novi Sad.

Turnir su, sa velikom pažnjom, pratili i čelnici Karate saveza Srbije.

"Početak takmičarske sezone u Šotokan Karate savezu Srbije nije se mogao poželeti na bolji način. Turnirom u Čoki počela je sezona, pet, šest država i oko 400 takmičara fantastičan su odziv", istakao je  predsednik Saveza Milorad Ćopić.

Takmičari iz Srbije odneli su najviše medalja ali su gosti obećali da će doći i na deseti, jubilarni, Turnir u Čoki.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Saša Stolić i Nora Trklja pobednici 2. Odžačkog polumaratona

Izvor: 025info.rs, 26.Sep.2016, 13:51

Na 2. Odžačkom polumaratonu koji je održan u nedelju 25. septembra, u tri trke učestvovalo je oko 500 takmičara i takmičarki iz nekoliko zemalja.   Premašen broj učesnika od prošle godine, ostvareni novi rekordi staze u polumaratonskoj trci u obe konkurencije, veliki broj trkača koji su...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.