Međugradski autobusi Milošem tek dogodine, kamioni izbegavaju Koridor 11

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2019, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međugradski autobusi "Milošem" tek dogodine, kamioni izbegavaju Koridor 11

Da bi autobusi mogli da promene trasu i voze novim auto-putem "Miloš Veliki", moraće da sačekaju sledeću godinu, jer se prema važećim propisima novi redovi vožnje odobravaju jednom godišnje, pišu "Novosti".

Putnicima koji idu do Zlatibora, Nove Varoši i dalje ka Crnoj Gori, novi put bi znatno skratio vreme putovanja, ali prevoznici ne smeju da koriste novu saobraćajnicu jer bi na odredišta stizali mnogo ranije, i morali da čekaju i po pola sata da bi ispoštovali polazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po aktuelnom redu vožnje, navodi list.

Mirko Vučinić iz poslovnog udruženja drumskog transporta "Panontransport", za "Novosti" kaže da nije moguće usaglasiti nove redove vožnje do proleća naredne godine, a da je početak obavljanja prevoza po njima moguć tek od oktobra 2020. godine.

"U skladu sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, Privredna komora Srbije usaglašavanje predloga redova vožnje radi jednom tokom kalendarske godine, po zahtevima prevoznika", pojašnjava Vučinić.

"Novosti" pišu i da kamioni izbegavaju Koridor 11 i koriste i dalje Ibarsku magistralu, zbog čega u "Putevima Srbije" razmatraju da i na tom putu počnu da naplaćuju putarinu za teretnjake.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Autobusi "Milošem Velikim" tek od oktobra 2020, kamioni ga izbegavaju i prave gužve na magistralama

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2019

Da bi autobusi mogli da promene trasu i voze novim autoputem "Miloš Veliki", moraće da sačekaju sledeću godinu, jer se prema važećim propisima novi redovi vožnje odobravaju jednom godišnje, pišu "Novosti"...Putnicima koji idu do Zlatibora, Nove Varoši i dalje ka Crnoj Gori, novi put bi znatno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.