Medijski rat Hrvatske i Engleske

Izvor: B92, 01.Sep.2009, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medijski "rat" Hrvatske i Engleske

Tenzije pred meč kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo između Engleske i Hrvatske pojačale su se razmenom oštrih reči u hrvatskim i engleskim medijima.

Predsednik Nogometnog saveza Hrvatske Vlatko Marković rekao je da postoji zavera protiv njegove reprezentacije, optuživši engleske fudbalere da namerno fauliraju hrvatske igrače. Tabloid 'San' preneo je Markovićevu izjavu uz podsećanje da su hrvatski igrači na prethodnom susretu na Maksimiru igrali "brutalno". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Jedan od najbitnijih hrvatskih fudbalera Luka Modrić povredio se na meču sa Birmingemom posle starta Lia Bojera, zbog čega će pauzirati minimum mesec ipo dana.

Ranije je napadač hrvatske reprezentacije Eduardo bio ozbiljno povređen posle brutalnog starta Martina Tejlora, zbog čega je pauzirao više od godinu dana, pa je Marković bio izuzetno oštar u optužbama prema engleskim igračima.

Prvo Eduardo, a sada Modrić, ovo je strašno. Zaista mogu da se zapitam da li je to bila samo nesrećna slučajnost. Bliži sam mišljenju da je to neko namerno uradio pre susreta s Engleskom. Zaista nisam mogao da verujem svojim očima kada sam video šta se dogodilo Luki, on je nenadoknadiv igrač za nas, sve počinje i završava se sa njim. On je za nas bitan onoliko koliko Inijesta znači Barseloni ili koliko je Balak bio bitan za Bajern. Bez njega ćemo biti znatno slabiji", rekao je Marković.

Prethodno je Hrvatska eliminisala Englesku iz kvalifikacija za Evropsko Prvenstvo 2008. godine. Ipak, ekipa Fabija Kapela se donekle „osvetila" za taj poraz, trijumfom na Maksimiru prošlog septembra sa ubedljivih 4:1.

Međutim, ’San’ uprkos trijumfu navodi kako „brutalna taktika hrvatskih fudbalera te večeri nije zaboravljena".

Teo Volkot, koji je postigao het-trik, namerno je fauliran od strane Josipa Šimunića, dok je Robert Kovač isključen zbog udaranja laktom Džoa Kola", piše ’San’.

Neimenovani izvor iz reprezentacije Engleske neprijatnim rečima opisao je ponašanje hrvatskih fudbalera na prethodnom susretu na Maksimiru.

Iako je pobeda u Hrvatskoj bila fantastična, njihovo ponašanje je bilo sramota i naši igrači to nisu zaboravili. Dešavanja na terenu i namerni fauli bili su šokantni. Napadi na Džoa (Kola) i Tea (Volkota) su bili užasni", stoji u izjavi.

Ne kažem da treba da se spuštamo na njihov nivo, ali mislim da od nas može da se očekuje oštrija igra. Takođe, postojaće dodatni motiv da ih pobedimo pošto su nas izbacili sa Eura 2008", zaključio je neimenovani član engleske reprezentacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.