Medena Nađa

Izvor: Glas javnosti, 26.Dec.2009, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medena Nađa

Najbolja srpska plivačica Nađa Higl, zaštitno lice kompanije „Pionir“ i naš čuveni proizvođač slatkiša obeležili su izuzetno uspešnu poslovnu godinu. Na svečanosti koja je priređena povodom završetka 2009. godine u kojoj je Nađa osvojila svetsku titulu, postala evropski vicešampion, na Univerzijadi „ubrala“ dva srebra i ostvarila još dve pobede u takmičenjima Svetskog kupa, ali i na još nekoliko mitinga, Nađa je istakla da je samu sebe iznenadila.

Istorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na „Jutjubu“

Iako je tokom svečanosti gotovo nemoguće bilo čuti Nađine odgovore na postavljena pitanja, saznali smo da u 2010. godini očekuje poboljšanje rezultata, uz napomenu da i dalje ne stavlja plasman u prvi plan.

- Uvek mi je cilj da popravljam svoje najbolje rezultate i nije mi mnogo važno za koje će to mesto biti dovoljno. Plasman koji bude nek bude - rekla je najbolja sportistkinja Srbije.

Nađa kaže da se i dan-danas jasno seća dešavanja sa Svetskog prvenstva.

- Kada sam stigla u finale nisam ni sanjala da ću doći do zlata. Brat mi je rekao da sam ušla u istoriju. Dok su svi slavili ja sam neprestano gledala snimke trke na „Jutjubu“.

Nađa najsportista Sporta

Najuspešnija srpska plivačica ponela je i laskavu titulu najboljeg sportiste Srbije u 2009. godini u tradicionalnom 53. izboru Dnevnog sportskog lista Sport. Titula svetske šampionke na 200 metara prsnim stilom, osvojena letos u Rimu, opredelila je žiri sastavljen od dosadašnjih osvajača da sa ubedljivo najviše glasova daruje tradicionalno priznanje, Zlatnu značku Sporta. Osim Nađe u konkurenciji su bili plivač Milorad Čavić, atletičarka Biljana Topić, vaterpolista Filip Filipović, teniseri Novak Đoković i Nenad Zimonjić, veslački dvojac bez kormilara Nikola Stojić-Goran Jagar, košarkaš Novica Veličković i stonoteniser Aleksandar Karakašević. Sport je po tradiciji 15. put proglasio i najboljeg mladog sportistu naše zemlje, a titulu je ponela Tatjana Jelača, juniorska šampionka Evrope u bacanju koplja.

- Ovo je najuspešnija godina u mom životu. U Rimu sam ostvarila svoj san, a da to nisam ni očekivala. Biti u vrhu srpskog plivanja mnogo je lakše nego biti u vrhu svetskog. U mojoj generaciji ostalo je još nekoliko plivača, jer je većina zbog loših uslova odustala. U svetu svi teže ka vrhu i imaju u svojim zemljama neophodnu podršku - rekla je Nađa.

Spoj vrhunskog sportiste i slatkiša koje reklamira naša plivačica nekako je teško zamisliti. Ipak, Nađa kaže da može da se prepusti uživanjima u slatkim zalogajima.

- Poznato je da kod nas nema mnogo stručnjaka, a samim tim nemamo ni nutricionistu. Slatkiše mogu da jedem jer mnogo treniram, pa sve to istrošim, a omiljena mi je čokolada s lešnicima.

- Ne neću se vakcinisati protiv svinjskog gripa - uz osmeh je konstatovala naša najbolja plivačica, koja je zbog dobrih rezultata u 2009. proglašena za najuspešniju sportistkinju godine u izboru Olimpijskog komiteta Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.