Izvor: RTS, 18.Dec.2021, 21:18

Medalje za srpske strelce na "Božićnom kupu" u Osijeku

Serija decembarskih turnira vazdušnim oružjem nastavljena je ovog vikenda u Osijeku, uz dosta uspešan nastup srpskih takmičara.
U gradu na Dravi u petak i subotu održan je "Božićni kup", koji je okupio strelce iz 11 zemalja, među njima i veliki broj takmičara iz Srbije.

Srpski strelci su osvojili devet medalja, od toga dve zlatne, jednu srebrnu i šest bronzanih.
Naši seniori su dominirali u takmičenjima pištoljem. Damir Mikec >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << (Policajac) je ubedljivo trijumfovao u muškoj konkurenciji sa 243,5 krugova, a na pobedničko postolje popeo se i Duško Petrov (Kikinda), koji je osvojio srebro. Zorana Arunović (Olimpik 011) je pogodila 243,2 kruga za prvo mesto u konkurenciji seniorki.
Marija Malić (Jedinstvo Stara Pazova) je bila treća seniorka puškom.
Blizu medalja bili su i Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović, koji su zauzeli četvrta mesta u finalima puškom, a među osam najboljih u seniorskoj konkurenciji plasiralo se još četvoro srpskih strelaca.

Što se juniora tiče, srpski talenti su „pogodili" četiri bronzane medalje. Do trećeg mesta u nadmetanju juniora puškom došao je Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813), a istim oružjem bronzu u takmičenju omladinki izborila je Anja Knežević (Novi BeograđUšće). Njihovi klupski drugovi su došli do bronzanih medalja u junorskim takmičenjima pištoljem – Novobeograđanka Jovana Todorović i Pančevac Marko Ninković.
Prvog dana turnira održano je takmičenje miks parova. Mešoviti par pištoljem srpskih juniora pištoljem Jovana Todorović (Novi Beograd Ušće)/Dušan Bojić (Smederevo) je osvojio bronzu u apsolutnoj konkurenciji.
U nedelju će na istom strelištu biti održana „Velika nagrada Osijeka", na kojoj će svi strelci gađati u apsolutnoj konkurenciji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Arunovićeva i Mikec najbolji na Božićnom kupu

Izvor: B92, 19.Dec.2021, 00:13

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvijili su zlatne medalje na "Božićnom kupu" u Osijeku...Naši seniori su dominirali u takmičenjima pištoljem. Damir Mikec (Policajac) je ubedljivo trijumfovao u muškoj konkurenciji sa 243.5 krugova, a na pobedničko postolje popeo se i Duško Petrov...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.