Meč na AO ušao u anale Grend slemova

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jan.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meč na AO ušao u anale Grend slemova

Susret Britanke Džoane Konte i Garbinje Muguruze iz Španije ušao je u anale Grend slemova.

Taj meč bio je poslednji u programu za "Margaret Kort arenu", ali kako se odužio duel Zvereva i Šardija, organizatori su razmišljali da ih premeste na teren broj 3.

Takva pomeranja se dešavaju u ekstremnim situacijama, ali problem su bile ptice, tačnije - galebovi, kojih na Australijan openu i u Melburnu ima mnogo.

Problem je bio u tome što je jedno veliko jato >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nadletalo kompleks kao i svake večeri, ali malo ko je očekivao da će doći to takvog problema da meč na "trojci" ne može da se odigra zbog ptičjeg izmeta.

Organizatori su se neočekivano našli u problemu jer u to vreme na kompleksu nije bilo dovoljno osoblja koje bi uspelo da počiste teren kako bi igračice mogle da igraju, pa je ipak odlučeno da se nastavi po programu, znači na "Margaret Kort areni".

Međutim, to je dovelo do toga da meč krene negde oko 00:23 po lokalnom vremenu, što znači da je oboren rekord turnira o najkasnije započetom duelu.

Rekord je važio samo godinu dana, pošto su 2018. Darija Gavrilova i Elize Mertens na teren izašle u minut pre ponoći.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.