Izvor: MozzartSport.com, 04.Feb.2021, 00:13

Mbapeova lepotica ukrasila trijumf PSŽ-a, Lion prošao kroz golgotu u Dižonu (VIDEO)

Ista meta, isto odstojanje

Prate pari Sen Žermen i Lion lidera Lil u stopu. Nije tim Maurisija Poketina dozvolio da mu se ponovi scenario iz prošlog kola kada je posustao na gostovanju Lorijanu i Lionu prepustio drugu poziciju. Kuvaće u Francuskoj do samog kraja, a vodeća trojka mora da gleda preko ramena jer je Monako u strašnoj formi.

Odavno u francuskoj Ligi 1 nije bilo ovoliko uzbuđenja kada je borba za titulu u pitanju. Sveci nisu dominantni kao prethodnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sezona kada su šampionski pehar kaparisali već u januaru. Svi prosipaju podove, svako gostovanje je nagazna mina, ali je 23. kolo Lige 1 bilo berićetno za favorite. Opravdali su najbolji očekivanja. Pari Sen Žermen je lako izašao na kraj sa Nimom u Gradu svetlosti (3:0), dok je Lion prošao kroz golgotu da bi zaradio ceo plen na gostovanju Dižonu (1:0).

Razgoropadio je Svece poraz od Lorijana. Ceh je na Parku prinčeva platio Nim. Fenjeraš se do odlaska na veliki odmor pomirio sa sudbinom. Konačan ishod nije se dovodio u pitanje, ostalo je otvoreno samo dokle će Parižani brojati. Nesigurnost igrača nima i katastrofalnu loptu sa boka ka centralnim defanzivcima presekao je Anhel di Marija. Bio je to svojevrstan poklon koji je Argentinac oberučke prihvatio.

Pari Sen Žermen je duplirao prednost u završnici prvog poluvremena, a opet je svoje prste umešao Di Marija. Zavrnuo je Argentinac loptu u srce kaznenog prostora, bio je to savršen centaršut, a Pablo Sarabija je glavom sproveo loptu u mrežu i prekinuo niz od četiri utakmice na kojima se nije upisao u listu strelaca. Diktirao je Pari Sen Žermen tempo i u nastavku, sakrili su loptu i čekali pravu priliku za napad. Kombinovali su Poketinovi puleni kao na malom fudbalu, serija pasova iz prve, lopta do Kilijana Mbapea i onda su se svi pretvorili u oko. Slika se zamrzla, Mbape se na mestio na obodu kaznenog prostora, naciljao i lansirao lepoticu u mrežu.

Svakog časa se očekuje da Lion posrne, ali se to ne dešava. Prkosi Lion konkurentima i ne namerava da se isključi iz bitke za šampionski pehar. Sastav Rudija Garsije pokazuje jednu od odlika šampionskog tima, istu onu koju ima i Lil, da pobeđuje i kada mu ne ide. Prebrodio je Lion mnoga teška gostovanja, nije ustuknuo ni pred Dižonom. Minimalac, ali je pobeda ono što se piše. Niko se neće sećati da li je Lion preorao teren i pregazio Dižon ili je rudario kako bi se kući vratio sa tri boda. Primarni cilj je ostvaren, a Lionov san o tituli živi. Da se Lavovi kući vrate sa celim plenom postarao se Lukas Paketa. Karl Ekambi je gurnuo loptu u prostor, Brazilac je natrčao iz drugog plana i u 22. minutu postigao gol odluke.

FRANCUSKA 1 – 23. KOLO

Sreda

Bordo - Lil 0:3 (0:0)

/Jazidži 54, Vea 66, Dejvid 89/

Mec - Monpelje 1:1 (0:0)

/Sar 47 - Laborde 70/

Rems - Anže 0:0

Ren - Lorijan 1:1 (1:0)

/Terijer 14 - Boisgard/

Strazbur - Brest 2:2 (1:0)

/Tomason 8, Olu 70 - Šarbonije 83, Le Duaron 90+4/

Dižon - Lion 0:1 (0:1)

/Paketa 22/

Lans - Marselj 2:2 (0:2)

/Sotoka 46, Medina 61 - Tovan 37, Milik 45+2/

Monako - Nica 2:1 (1:0)

/Ben jeder 28, 51 - Lis Melu 47/

PSŽ - Nim 3:0 (2:0)

/Di Marija 18, Sarabia 36, Mbape 68/

Sent Etjen - Nant 1:1 (0:1)

/Kamara 57 - Kolo 36/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.