Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2020, 12:29

Mbape želi da podeli nagradu za najboljeg strelca

"Hvala svima na čestitkama... Ali mislim da nagradu zaslužuje i Visam"...

Francuzi su krajem prošlog meseca rešili da okončaju ovogodišnji fudbalski šampionat. Oko prvak nije bilo dileme, Pari Sen Žermen je imao ogromnu prednost koju sigurno ne bi ispustio i da se igralo do kraja, međutim odluku o prvom strelcu Lige 1 nije bilo baš lako doneti, pošto su Kilijan Mbape i Visam Ben Jeder iz Monaka u trenutku prekida takmičenja na kontu imali po 18 pogodaka. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Presuda je pala da za kralja strelaca za sezonu 2019/20. ipak bude proglašen napadač Pari Sen Žermena.

Čim je Liga 1 objavila svoju odluku i obrazložila je time što je Ben Jeder tri od tih 18 golova postigao sa bele tačke (a njegov rival sve iz igre), oglasio se najbolji mladi fudbaler sveta i kazao da nije pošteno da samo on dobije nagradu...

"Hvala svima na čestitkama... Ali mislim da nagradu zaslužuje i Visam. Trebalo bi da je podelimo, baš kao što je to bilo u Premijer ligi prošle godine", napisao je u svom tvitu Kilijan Mbape i pobrao mnogo simpatija.

Njemu je ovo drugi put zaredom da je postao prvi strelac Lige 1. Prošle godine istu nagradu pokupio je zahvaljujući učinku od 33 gola u sezoni. Još od kraja osamdesetih i Žan Pjera Papena nije se dogodilo da je jedan francuski igrač dva puta zaredom osvoji priznanje za najboljeg strelca Lige 1.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.