Mbape za istoriju, još tri godine u PSŽ-u za 600 miliona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2022, 23:19

Mbape za istoriju, još tri godine u PSŽ-u za 600 miliona

Prvotimac Pari Sen Žermena Kilijan Mbape odbio je šansu da pridruži Realu i, posle višemsečnih nagađanja, odlučio da produži ugovor sa pariskim klubom, a mediji ocenjuju da je reč o milionskoj sumi koja bi Mbapeu mogla godišnje da donese i više od 100 miiona evra.

Mbape je, kako navodi Gardijan, danas telefonirao predsedniku Reala Florentinu Peresu da saopšti svoju odluku , upkos prethodno obećavajućim razgovorima sa šampionom Španije.

Veruje se da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mbape želeo da objasni predsedniku Reala zašto je odlučio da ostane u svom matičnom klubu pre nego što se ta vest pojavi u medijima.

Mada PSŽ još nije zvanično objavio potpisivanje ugovora, odluka Mbapea je izazvala je konsternaciju u Španiji, pišu mediji, navodeći da je španska La Liga brzo podnela žalbu, nazivajući dogovor „skandaloznim“.

Dogovor Pari Sen Žermena sa Kilijanom Mbapeom je "uvreda za fudbal", rekao je danas predsednik La Lige Havijer Tebas nakon što je Mbape odbio ponudu Real Madrida.

Ono što PSŽ radi obnavljajućiugovor Mbapeu sa velikim sumama novca...nakon što je objavio gubitke od 700 miliona evra poslednjih sezona i ima platni fond od preko 600 miliona evra, predstavlja uvredu za fudbal", napisao je Tebas na Tviteru, navodi France 24.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.