Mbape po četvrti put najbolji u Ligi 1

Izvor: B92, 29.Maj.2023, 14:54

Mbape po četvrti put najbolji u Ligi 1

Kilijan Mbape proglašen je četvrti put zaredom za najboljeg igrača francuske lige u ovoj sezoni u izboru Sindikata profesionalnih igrača Francuske (UNFP).

Mbape (24) je ove sezone odigrao 33 meča u francuskom prvenstvu i postigao je 28 golova.

On je prvi strelac francuskog prvenstva ispred Aleksandra Lakazeta iz Liona, koji je postigao jedan gol manje.

Mbape je prvi fudbaler, koji je četiri puta zaredom proglašen za najboljeg igrača francuske lige. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ova nagrada je prvi put dodeljena 1994. godine. On je nadmašio Švedjanina Zlatana Ibrahimovića, koju je tri puta u karijeri bio proglašen za najboljeg igrača francuske lige.

"Zadovoljstvo je, oduvek sam želeo da osvojim ovu titulu i da upišem svoje ime u istoriju lige. Medjutim, uprkos svim ambicijama koje imam, nisam očekivao ovu titulu tako brzo", izjavio je Mbape.

Za trenera sezone proglašen je šef stručnog štaba Lensa Frank Hejz. Lens je osvojio drugo mesto i posle 20 godina igraće naredne sezone u Ligi šampiona.

Za najboljeg golmana izabran je čuvar mreže Lensa Bris Samba, a najbolji mladi igrač je fudbaler Pari Sen Žermena Nunjo Mendeš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.