Mbape ima 67 dana da stigne Zubu Ronalda

Izvor: Mondo, 09.Okt.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mbape ima 67 dana da stigne "Zubu" Ronalda

Može li brzonogi napadač da na narednih 17 utakmica u klubu i reprezentaciji postigne 28 pogodaka?

Portal "Squawka", specijalizovan za fudbalsku statistiku i analize, objavio je u utorak rang listu najvećih "vunderkindova" u poslednjih dvadesetak godina, po njihovom golgeterskom učinku u tinejdžerskom uzrastu.

Povod je to što se približava 20. rođendan Kilijana Mbapea, koji je trenutno drugoplasirani na toj listi, iza Luisa Nazarija da Lime Ronalda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Legendarni Brazilac, koji je odnedavno predsednik španskog prvoligaša Valjadolida, pre navršenih 20 godina života dao je 92 gola igrajući za Kruzeiro, PSV Ajndhoven i reprezentaciju, dok je Mbape trenutno na 64 pogotka u zvaničnim nastupima za Monako, Pari sen Žermen i Francusku.

Šanse da do 20. decembra nadoknadi zaostatak od 28 golova objektivno nisu velike, ali je Mbape sa četiri pogotka u derbiju francuskog prvenstva protiv Liona pokazao da to ipak nije nemoguće.

As Pari sen Žermena će u pomenutom periodu moći da odigra najviše 17 utakmica, od toga 13 za klub u domaćoj Ligi i Ligi šampiona (dve protiv Napolija, po jednu protiv Liverpula i Crvene zvezde), odnosno četiri za "trikolore" - dve prijateljske (Island i Urugvaj) i dve u Ligi nacija (Nemačka i Holandija).

U proseku bi Mbape trebalo da trese mrežu 1,64 puta po utakmici (pod uslovom da ne propusti nijednu), nakon što je od 18. avgusta ostvario prosek 1,22 gola, tj. devet pogodaka na 11 mečeva.

Šanse da stigne Ronalda sigurno bi mu bile veće da zbog suspenzije nije propustio tri utakmice "Lige 1".

TRENUTNI TOP 10

1. Ronaldo (Kruzeiro, PSV, Brazil) 92 gola

2. Kilijan Mbape (Monako, PSŽ, Francuska) 64

3. Raul Gonzales (Real Madrid, Španija) 59

4. Nejmar (Santos, Brazil) 48

4. Majkl Oven (Liverpul, Engleska) 48

6. Serhio Aguero (Independiente, Atletiko Madrid, Argentina) 44

7. Vejn Runi (Everton, Mančester junajted, Engleska) 43

8. Alešandre Pato (Internasional, Milan, Brazil) 39

9. Lionel Mesi (Barselona, Argentina) 27

10. Kristijano Ronaldo (Sporting, Mančester junajted, Portugal) 20

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.