Izvor: MozzartSport.com, 14.Feb.2021, 11:26

Mbape ili Haland? Razlike u brojkama, Rajolin interes, efekat Mesi...

Real bira špica za narednih deset godina...

Bila je u jednom trenutku aktuelna prička da bi mogli da dođu obojica. Sada takva opcija ne postoji. Kriza je učinila svoje i Real će morati da bira - Kilijan Mbape ili Erling Haland? Ovo je pitanje na današnjoj naslovnici madridskog lista AS koji jasno iznosi klupski stav najvećeg kluba na svetu, podseća da je napadač Pari Sen Žermena prva opcija, odnosno da će se Kraljevići okrenuti prvu strelcu Borusije Dortmund >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ukoliko ne dođe do dogovora sa Parižanima ili Mbapeom lično.

Kako trenutno stvari stoje sa Parka prinčeva idu signali da je najbolji mladi igrač na svetu bliži ostanku nego odlasku. U toku su pregovori i sa njim i sa Nejmarom oko novog ugovora, ali to bi uskoro moglo da se promeni ukoliko PSŽ postigne načelan dogovor o dovođenju Lionela Mesija. U tom slučaju Sveci će morati da popuste i naprave mesta u budžetu za Argentinca.

AS navodi kako bi troškovi Reala bili slični prilikom kupovine jednog ili ili drugog. Mbape bi bio u poslednjoj godini ugovora i PSŽ bi bio spreman da ga pusti za 150.000.000 evra, koliko bi, procenjuje španski list, tražila i Borusija za Halanda, jer njegova izlazna klauzula postavljena na 75.000.000 postaje aktivna tek na leto 2022.

Do ozbiljnih razlika dolazi tek kada počnemo da govorimo o plati. Navodno, za Mbapea bi Madriđani morali da pripreme pakleno težak ugovor vredan oko 185.000.000 evra na petogodišnjem nivou, iliti 37.000.000 po sezoni, koliko trenutno zarađuje Nejmar u Parizu. Isti izvor tvrdi da bi Real Halanda na isti period dobio za samo 12.000.000 neto po sezoni.

Real Madrid trenutno na plate troši 448.000.000 evra. Imajući u vidu gubitak od 617.000.000 usled krize izazvane pandemijom koronavirusa to je cifra koja otežava funkcionisanje kluba. Pritom, procena je da će s troškovima stadiona gubici otići na preko 800.000.000.

Ovo u Madridu ipak ne vide kao nepremostivu prepreku za velike poslove na leto, jer Real očekuje ogromne prihode od rekonstruisanog Bernabeua, ali i od marketinških akcija nakon dovođenja velike zvezde u vidu Mbapea ili Halanda.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Podsetimo, Borusija je zahvaljujući dogovoru sa Minom Rajolom dobila Erlinga Halanda dosta jeftino (20.000.000 evra Salcburgu, 8.000.000 igračevom ocu i 15.000.000 agentu). Ali tu je i jedan usmeni dogovor sa italijanskim menadžerom. AS piše kako bi Real trebalo da ima prednost u odnosu na sve druge klubove, pošto Rajola hoće da popravi odnose s Madriđanima narušene još 2016, kada nije pustio Pogbu na Santijago Bernabeu. Takođe, Hans Joakim Vacke ima dobre odnose s Florentinom Perezom, što bi moglo da bude od velikog značaja...

Naposletku, Real je spreman da krene po Halanda (ako otpadne Mbape) ovog leta po cenu značajno više cene jer bi tako izbegao žestoku konkurenciju koja bi ga sačekala 2022.

I AS završava: Ako je dolazak Kilijana Mbapea ispostavi nemogućim, revolucija u Madridu počeće s Erlingom Halandom.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.