Mažić oštetio Engleze, ali oni pobediše u 95!

Izvor: Mondo, 04.Sep.2016, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mažić oštetio Engleze, ali oni pobediše u 95!

Burna utakmica u Trnavi. Crveni za divljaka Škrtela, velika greška Mažića u 90. minutu i onda gol Lalane u 95. za ludnicu na stadionu.

Bura na startu kvalifikacija u Grupi F!

Fudbaleri Engleske, na debiju novog selektora Sema Alardajsa, stigli su do pobede u Slovačkoj golom Adama Lalane u 95. minutu utakmice, minut nakon isteka nadoknade vremena koju je odredio sudijski tim na čelu s našim Miloradom Mažićem.

Slovačka – Engleska 0:1 (0:0) >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u uzbudljivoj utakmici u kojoj Mažić nije odmah isključio neverovatno prljavog kapitena domaćeg tima Martina Škrtela, ali je posle morao to da uradi za divljaštvo.

Završeno je umalo kobnom greškom našeg arbitra, koji je u 90. minutu poništio čist gol rezerviste Tea Volkota, za verovatnu pobedu, koja nije izostala zahvaljujući najboljem igraču na terenu ove nedelje uveče – asu Liverpula, Lalani.

On je na isteku 95. minuta, na oduševljenje svojih, a zaprepašćenje većine navijača na "City Areni", proturio loptu kroz noge Matušu Kovačiku, golmanu koji je do tog trenutka branio sjajno, ali i golmanu kojeg je u 76. minutu spasila stativa posle bombe Lalane iz velike udaljenosti.

Taj udarac Lalane bio je najbliže što su Englezi prišli pogotku, i kad je Slovačka imala 11, a i od 57. minuta kada je ostala sa deset igrača u polju.

Usledio je furiozan finiš "albiona", s tri izmene u nizu (Deli Ali umesto Džordana Hendersona, Volkot umesto nevidljivog Rahima Sterlinga i Danijel Staridž umesto isprebijanog Harija Kejna), a ovaj hazarderski pristup isplatio se "Big Semu", na čiji račun je internet već pravio šale jer je igra Engleske na njegovom debiju neverovatno podsećala na sive dane pod vođstvom letos ispraćenog Roja Hoždsona.

Škrtel je u 25. minutu u vazdušnom duelu udario Kejna laktom u glavu, zbog čega mu je Mažić pokazao žuti karton i praktično ga častio ostankom na terenu, međutim umesto da smiri ekipu i bude pravi kapiten, bivši štoper Liverpula a sada igrač Fenerbahčea nastavio je sa grubostima, a tuča Kejna završena je u 56. minutu kada je Škrtel ružno, bezobrazno, divljački i opasno nagazio na nogu engleskog napadača, sa ciljem da ga povredi.

Dobio je direktan crveni karton i pozvao Englesku u juriš koji je završen pobedom posle dodatna četiri minuta, zbog čega će Slovaci biti sigurno ljuti, ali...

...ruku na srce moralo je da bude 0:1 još u 90. minutu.

Jer, Volkot jeste bio u ofsajd poziciji, ali mu pas nije poslao engleski, već slovački igrač. Mažić i njegovi pomoćnici tu sitnicu nisu primetili. Uzalud se dugo potom bunio novi rekorder po broju nastupa za englesku reprezentaciju (ne računajući golmana Pitera Šiltona), Vejn Runi.

Izvor: Dailymotion

Po svemu prikazanom – zasluženo!

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Uspešan debi 'Big Sema', Lalana spasao Engleze

Izvor: B92, 04.Sep.2016

U kvalifikacijama za SP 2018. u Rusiji, odigrane se četiri utakmice u kojoj je derbi između Engleske i Slovačke dramatično završen golom Lalane u 95.minutu...Ovaj duel u grupi F sudio je srpski arbitari Milorad Mažić koji nije imao ni malo lak posao...Sem Olerdajs u svom debiju na klupi Engleske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.