Mauro Tasoti napustio je Milan

Izvor: TV Arena Sport, 13.Jul.2016, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mauro Tasoti napustio je Milan

Nekadašnji fudbaler, a potom i pomoćni trener i skaut - Mauro Tasoti napustio je Milan, godinu dana pre isteka ugovora.

Tasoti je kao rođeni Rimljani, na početku profesionalne karijere igrao za Lacio, ali je 1980. godine, kao 20-godišnjak, prihvatio poziv Milana u kom je bio sve do danas!

Najpre je postao nezamenjiv član čuvene odbrane sa Frankom Barezijem i Filipom Galijem, a naročito dolaskom Ariga Sakija.

Tasoti je tada bio neizostavni član defanzivne >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << linije sa Panućijem, Maldinijem, Kostakurtom i Barezijem.

Za Milan je od 1980. do 1997. odigrao 583 meča i postigao 10 golova, osvojio sve moguće trofeje i potom je ušao u trenerske vode.

Prvo je bio trener u mlađim kategorijama, da bi potom bio deo svakog stručnog štaba od 2001. do 2015. godine - Karlu Anćelotiju, Masimilijanu Alegriju, da bi potom postao skaut ''rosonera''.

Nastavak na TV Arena Sport...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.