Mauri suspendovan zbog nameštanja

Izvor: RTS, 02.Avg.2013, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mauri suspendovan zbog nameštanja

Kapiten Lacija Stefano Mauri suspendovan je na šest meseci zbog umešanosti u skandal sa nameštanjem utakmica, odlučila je Italijanska fudbalska federacija.

Maruri je jedan od osmorice igrača koji su bili optuženi da su nameštali mečeve Serije A između Lacija i Đenove i Lećea i Lacija u maju 2011.

Mauro je proglašen krivim za svoju ulogu u nameštanju meča potiv Lećea, ali je oslobođen optužbe da je imao bilo kakvog udela u korupciji u meču protiv Đenove. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tužilac Stefano Palaci tražio je da se Mauru izrekne suspenzija od četiri i po godine, kao i oduzimanje šest bodova Laciju, a po tri Đenovi i Lećeu.

Ipak, Itakijanska fudbalska federacija kaznila je Lacio samo novčano - sa 40.000, a Leće sa 20.000 evra, dok je Đenova oslobođena optužbe.

Alesandro Zamperini, koji je već kažnjen petogodišnjom suspenzijom, dobio je još dve godine kazne.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.