Matić naterao Francuze da mu se poklone

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 16:21

Matić naterao Francuze da mu se poklone

Srpski fudbaler Nemanja Metić odigrao je još jedan odličan meč za novi klub Lion koji, od njegovog dolaska, ne zna za drugi ishod osim za pobede.

Lion je u petak uveče upisao pobedu protiv Meca u gostima (2:1), četvrtu uzastopnu u prvenstvu i u svakoj od četiri utakmcie Matić je bio starter.

Novom trijufmu doprineo je mirnom, sigurnom partijom u sredini terena, preciznim pasovima, čitanjem protivničkih akcija, guranjem lopte u "for" igračima ispred sebe. Bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je konstantno dobar čitav meč.

O Nemanjinoj partiji protv Meca piše u subotu i tiražni "Lefigaro".

"Vezni igrač Liona je bio na svakom delu terena u petak, u pobedi svog tima 2:1 protiv loše plasiranog Meca. Učestvovao je u igri u oba pravca, u destrukciji igre Meca i u građenju akcija svog tima, imao je više od 100 dodira sa loptom", piše u izveštaju utakmice u kojem je najviše apostrofiran učinak našeg igrača.

Strelci za goste, u preokretu, bili su Lakazet i Benrama.

Ipak, Matić je igrač o kome se najviše piše kao igraču koji je uradio najveći deo posla.

"Bio je poput metronoma okom čitave utakmice", nastavljaju se hvalospevi za Matića, takođe u pomenutom francuskom mediju.

"Njegov doprinos se ogleda u tome što je imao 79 uspešnih dodavanja iz 97 pokušaja, posebno se istakavši u defanzivnim zadacima. Čini se da je njegova uloga u veznom redu zaista dobro definisana, jer igrao više nego kada je igrao u Renu pre svog transfera ove zime".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.