Matić: Olimpijakos veliki favorit

Izvor: B92, 22.Avg.2023, 23:08

Matić: Olimpijakos veliki favorit

Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić izjavio je da je Olimpijakos veliki favorit u predstojećim mečevima plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

On je takođe dodao da njegov tim mora hrabro da odigra utakmice protiv ekipe iz Grčke.

Prvi meč plej-ofa LE između Olimpijakosa i Čukaričkog biće odigran u četvrtak od 21 sat u Atini.

"U ovom dvomeču Olimpijakos je favorit, moramo realno da govorimo. Treba da stojimo mirno kad pričamo o toj ekipi, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je gigant grčkog i evropskog fudbala. Klub sa najviše trofeja tamo, mnoštvom mečeva u grupnoj fazi Lige šampiona, igrači sa velikim karijerama. Motiva nam neće nedostajati, za ovakve utakmice o tome igračima ni ne treba ništa da pominjem. Opet, motiv i želja treba da se kanališe, a moramo da budemo pre svega mudri, pametni i hrabri kako bi došli do željenog rezultata u Atini", rekao je Matić, prenosi zvanični sajt kluba.

On je istakao da je ekipa Čukaričkog spremna za duel sa grčkim klubom.

"Spremali smo utakmicu protiv Olimpijakosa u odnosu na kvalitete protivnika. Svaki novi šef ima drugačije zahteve, ali sada zaista nemamo mnogo vremena. Vidim da je ekipa fokusirana, verujemo naravno da možemo da napravimo dobre stvari, uz sav respekt rivala. Vreme će pokazati da li ćemo da porastemo kao ekipa posle ovih mečeva, ali svakako da bi ekipa trebalo da bude bolja posle takvih iskustava", dodao je trener Čukaričkog.

Bolji iz duela između Čukaričkog i Olimpijakosa igraće u Ligi Evrope, dok će poraženi nastaviti takmičenje u Ligi konferencija.

"Sjajna je stvar što se ekipa izborila za grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Imamo privilegiju da odigramo dva meča u kvalifikacijama, potom još šest evropskih, izmerićemo gde smo u ovom trenutku protiv izuzetno kvalitetnih rivala. Ako se desi da prođemo Olimpijakos, to bi bila sjajna stvar za klub. Sa utakmicama protiv takvog rivala možemo mnogo da dobijemo. Ponavljam, moramo da budemo hrabri i mudri. Već sam govorio na uvodnoj konferenciji, pritisak kao pritisak nemam. Ima samo pozitivnih stvari, adrenalina, ali nikako nema pritiska od greške, pritiska da nećemo napraviti rezultat", naveo je Matić.

On je istakao da svi u Čukaričkom moraju da budu tim.

"Imamo veliki roster, 30 igrača, ali je raspored toliko zgusnut, da će biti prilike za sve u narednom periodu. Nije bitno da li je neko starter, da li će ući sa klupe, ili u nekom momentu biti na tribinama. Potreban nam je svaki igrač, član uprave, svaki čovek u klubu, u ovakvim mečevima i uopšte u narednom periodu. Jeste Olimpijakos veliki favorit, ali nadu niko ne može da nam oduzme. Čast i privilegija je biti deo ovakvih mečeva", izjavio je Matić.

Revanš duel između Čukaričkog i Olimpijakosa biće odigran 31. avgusta u Leskovcu na stadionu "Dubočica", koji je u ponedeljak zvanično otvoren.

"Imaćemo u budućnosti još ovakvih stadiona, država dosta ulaže, svaka čast na tome. Sjajan je bio ambijent na stadionu 'Dubočice', siguran sam da će publika najpre podržati i nas, a potom i gledati velike evropske ekipe na tom prelepom zdanju. Blizu je i Grčka, doći će i njihovi navijači, čeka nas sjajan ambijent", zaključio je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.