Izvor: Blic, 15.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mateus neće priče o Realu

Mateus neće priče o Realu

O Realu više ni reči. Fudbaleri Partizana su shvatili da je đavo odneo šalu posle izgubljenih šest bodova (Obilić i Sartid) i prvog mesta, i zato utakmici sa kruševačkim Napretkom prilaze maksimalno ozbiljno i skoncentrisano da bi veliki duel sa 'kraljevskim klubom' dočekali ponovo na čelu tabele.

- Trener Lotar Mateus je tražio da se potpuno okrenemo utakmici sa Napretkom, jer posle šest izgubljenih bodova više nemamo prava na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grešku. S obzirom na to da Ligu šampiona ne možemo da osvojimo, jedini način da se za nju kvalifikujemo i iduće godine je da ponovo budemo prvaci u domaćem takmičenju. Zato ćemo do petka razmišljati samo o Napretku, jer nam je naša liga u prvom planu. Zaneseni ulaskom u elitno društvo mislima smo bili samo u Evropi i zbog toga smo pali na drugo mesto. Sada nam trebaju nova tri boda i kiks Crvene zvezde u Železniku - kaže Nenad Đorđević, odbrambeni fudbaler Partizana.

Protiv Napretka igrate bez kapitena Ilića i reprezentativca Ćirkovića?

- Saša i Milivoje odsustvuju zbog kartona, ali u ekipu se vraća Čakar. Kruševljane moramo odmah da napadnemo, da što pre stignemo do gola, osvojimo tri boda, i tako napravimo dobru atmosferu pred duel sa Realom.

Kruševljani su na startu iznenadili jednog favorita?

- Napredak je dobro počeo sezonu, ali je zatim usledila serija remija i poraza. Ne smemo da dozvolimo da nas iznenade, jer na našem stadionu mora da ostane svaki bod.

U sve deblju beležnicu igrača koje ste čuvali nedavno ste upisali i Džona Hartsona, napadača Velsa?

- U prethodna tri meseca koliko sam u Partizanu, u mojoj karijeri sve se promenilo. Igrao sam protiv velikih fudbalskih imena, sa isto takvim motivom, i uz uvažavanje starijih i iskusnijih igrača, cilj mi je da budem standardan član reprezentacije SCG.

Utakmica sa Napretkom igra se u petak u 17 časova na stadionu Partizana. Žikica Babović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.