Masters: Del Potro ostao u trci

Izvor: B92, 11.Nov.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masters: Del Potro ostao u trci

Argentinski teniser Huan Martin del Potro pobedio je Francuza Žoa Vilfreda Congu, sa 2:0 (7:6, 7:6) u okviru 2. kola Masters kupa u Šangaju.

Del Potru je to prva pobeda, nakon početnog poraza od Novaka Đokovića, dok je Conga posle drugog neuspeha praktično ostao bez šanse za plasman u polufinale.

Jedini dosadašnji međusobni duel pripao je Argentincu, koji je i ovog puta brzo uspostavio kontrolu, brejkom već u prvom gemu meča. Conga je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvom kolu odigrao iscrpljujući meč sa Nikolajem Davidenkom, ali nije pokazivao znake umora, kada je uzvratio brejkom i izborio taj-brejk, da bi Del Potro ipak priveo set kraju, sa 7:4 u dodatnom gemu.

Drugi set imao je sličan scenario, Del Potro je stekao prednost, da bi se Conga vratio u meč, ali je ponovo Argentinac bio uspešniji u taj-brejku, ovog puta sa 7:5.

U utorak su na programu bila i dva meča u konkurenciji dublova, u okviru 'Crvene' grupe. Amerikanci Bob i Majk Brajan pobedili su Indijca Maeša Bupatija i Marka Noulsa sa Bahama, sa 7:5, 3:6, 10:4, dok su Urugvajac Pablo Kuevas i Peruanac Luis Orna bili uspešniji protiv južnoafričog dubla Džef Kuci i Vesli Mudi sa 6:2, 6:7, 11:9.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Del Potro bolji od Conge

Izvor: TV Avala, 11.Nov.2008

U prvom meču drugog kola Zlatne grupe Masters turnira u Šangaju Argentinac Huan Martin del Potro savladao je danas Žoa Vilfreda Congu iz Francuske sa 7-6 (7-4), 7-6 (7-5).

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.