Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2020, 22:15

Masakr šampiona! Aston Vila sedmicom raznela Liverpul, Džek Griliš je čovek za velika dela (VIDEO)

Spektakularan poraz prvaka Engleske

Pa, ovo nije pravi Liverpul! Ovo je neki lažnjak, neka jeftina kopija bila večeras na Vila parku. Jer, kako je moguće da tim koji je bio mašina za mlevenje mesa prošle sezone primi šest komada od sastava koji se grčevito borio za opstanak pre samo dva meseca!?

Moguće je i to. U danu kada je Mančester junajted primio šest od Totenhema, Liverpul je primio sedam od Aston Vile u Birmingemu – 7:2.

Dešavaju se loši >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dani, padovi sistema, utakmica na kojoj nikom ništa ne ide. Logično je da jednom i mašinerija kakvu ima Jirgen Klop „zabaguje“. A, to veče se desilo na Vila Parku. Osim Mohameda Salaha, dvostrukog strelca za Crvene, nikom apsolutno ništa nije polazilo za nogom. Štaviše, svi su bili u kontra ritmu, pravili taktičke i tehničke greške kao početnici, kao umorni rekreativci koji su došli da se istrče pre spavanja i jutarnje smene u ponedeljak.

A, domaćinu je išlo sve. Baš sve. Kako je šutnuo, tako je lopta ulazila u gol. Dva pogotka Aston Vile bila su odbici, rikošeti od odbrane Liverpula, koji su potpuno menjali smer i završavali u mreži. Jednom šut Mekgina, drugi put Griliša. Za kiseli smeh Jirgena Klopa. Sedam komada... Zastrašujuće!

Dva gola domaćina su bila srećna, četiri su bila majstorske akcije, u kojima je Aston Vila izgledala kao tim kadar da se bori za trofej. Igrom je, kao obično, dirigovao Džek Griliš, momak koji je ponikao u ovom klubu i pre nekoliko dana potpisao novi petogodišnji ugovor. Igrač za kojeg je Vila tražila 80.000.000 evra od zainteresovanih. Večeras mu je cena skočila za još koje milionče. Griliš drži konce igre birmingemške bande, pa je tako i večeras za čak tri gola asistirao, a dva je i sam postigao.

Okršaj sa šampionom, sa odbranom kojom diriguje najbolji defanzivac sveta Virdžil van Dajk, dokazao je da je Oli Votkins igrač za velika dela. Napadač koji se trkao sa Aleksandrom Mitrovićem prošle sezone u Čempionšipu za Zlatnu kopačku, bio je pod lupom sumnje kada je prešao u Vilu. Plaćen je 30.000.000 evra (plus bonusi) i javnost je smatrala da je klub iz Birmingema preterano potrošio. A, večeras je Votkins postigao het-trik, na froncle je pocepao odbranu Liverpula i zavredeo da mu stegnu u ruku i oni najveće neverne Tome. Imao je u 73. minutu čist zicer, oči u oči sa golmanom, za svoj četvrti, a Vili sedmi gol. Odbranio mu je Adrijan.

Tri utakmice u novoj sezoni – tri pobede Aston Vile. Doktorska disertacija potpisana protiv šampiona.

A, Liverpul? Prevelika je to mačka da bi ga ova katastrofa izbacila iz koloseka. Ali, da se ova generacija, ovenčana Ligom šampiona i domaćom titulom posle 30 godina, po još jednoj stavci upisala u klupsku istoriju – upisala se. Boli i boleće kad god se Crveni osvrnu na ovaj meč. Prvacima ovakve šamarčine ne bi smele da se dešavaju.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Subota

Čelsi - Kristal Palas 4:0 (0:0)

/Čilvel 50, Zuma 66, Žoržinjo 78 penal, 82 penal/

Everton - Brajton 4:2 (2:1)

/Kalvert Luin 16, Mina 45+2, Rodrigez 52, 70 - Mopej 41, Bisuma 90+2/

Lids - Mančester Siti 1:1 (0:1)

/Rodrigo 59 - Sterling 17/

Njukasl - Barnli 3:1 (1:0)

/San Maksiman 14, Vilson 65, 77 - Vestvud 61/

Nedelja

Lester – Vest Hem 0:3 (0:2)

/Antonio 14, Fornals 34, Bouen 83/

Sautempton – VBA 2:0 (1:0)

/Đenepo 41, Romeu 69/

Arsenal –Šefild Junajted 2:1 (2:0)

/Saka 61, Pepe 64 - Mekgoldrik 84/

Vulverhempton – Fulam 1:0 (1:0)

/Pedro Neto 56/

Mančester Junajted – Totenhem 1:6 (1:4)

/Fernandeš 2pen – Ndombele 4, Son 7, 37, Kejn 30, 79, Orije 51/

Aston Vila – Liverpul 7:2 (4:1)

/Votkins 4, 22, 39, Mekgin 35, Barkli 55, Griliš 66, 75 – Salah 33, 60/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.