Masa: Prve tri trke su presudne

Izvor: B92, 15.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masa: "Prve tri trke su presudne"



Felipe Masa veruje da će prve tri trke u 2007. biti od presudnog značaja za njegove šanse da osvoji titulu u Formuli Jedan. 25-godišnji Brazilac imao je izuzetno slab start prošle sezone, na kome je osvojio samo četiri boda na trkama u Bahreinu, Maleziji i Australiji. Uprkos 'buđenju' pri kraju šampionata kada je osvojio dve trke i na kraju bio treći u ukupnom plasmanu, Masa ne želi da bude u istoj situaciji i ove sezone.

Treba da budemo jači, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << inteligentniji u vožnji i da osvojimo što više bodova u prve tri trke", izjavio je Brazilac.

Poslednje godine, Mihael i ja smo u par trka izgubili neke bitne poene, pogotovo ovde u Australiji".

Nismo imali sreće po pitanju pozdanosti početkom sezone i to se ispostavilo kao bitan faktor na kraju šampionata".

Ohrabrujući predsezonski testovi u Ferariju su podigli nivo samopouzdanja Masi i očekuje se dobar rezultat na otvaranju šampionata u Melburnu.

Bili smo prilično dobri tokom većine testova, tako da su očekivanja visoka, ali trka je ta koja je bitna i koja se računa, tako da ćemo da se borimo za pobedu", dodao je Masa.

Masin timski kolega u 2007. biće Finac Kimi Raikonen, koji je zimus došao iz MekLarena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.