Marta Domingez atletičarka godine

Izvor: B92, 01.Okt.2009, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marta Domingez atletičarka godine

Aktuelna svetska šampionka na 3.000 metara stipl, Marta Domingez, najbolja je evropska atletičarka u 2009. godini, u izboru Evropske atletske asocijacije (EAA).

Domingezova je na ovogodišnjem prvenstvu sveta u Berlinu osvojila zlatnu medalju u trci na 3.000 metara stipl, oborivši nacionalni rekord Španije sa rezultatom 9:07,32 minuta. Španska atletičarka je bila jedina Evropljanka koja je na šampionatu u Berlinu pobedila u nekoj od trkačkih disciplina.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Drugo mesto u anketi EAA osvojila je svetska prvakinja u skoku u vis, Hrvatica Blanka Vlašić, dok je trećeplasirana bila svetska rekorderka u skoku motkom, Ruskinja Jelena Isinbajeva. Najbolji atletičar Evrope biće proglašen 2. oktobra.

Poredak deset najboljih atletičarki Evrope:

1. Marta Domngez (3.000 m stipl, Španija)

2. Blanka Vlašić (skok u vis, Hrvatska)

3. Jelena Isinbajeva (skok motkom, Rusija)

4. Džesika Enis (sedmoboj, Velika Britanija)

5. Anita Vlodarčik (kladivo, Poljska)

6. Ana Rogovska (skok motkom, Poljska)

7. Tatjana Lebedeva (troskok, Rusija)

8. Olga Kaniskina (20 km hodanje, Rusija)

9. Štefi Nerius (koplje, Nemačka)

10. Liza Dobriski (1.500 m, Velika Britanija)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.